I dag ble det avholdt et kysse-NM mellom Bergen, Oslo, Trondheim, Kristiansand og Tromsø.

I løpet av tre timer var det om å gjøre å sanke inn flest kyss, og 60 bergensere stilte velvillig opp på Bergen Storsenter.

Jevnt race

Det var et jevnt race, og til slutt var det kun fire kyss som la vekten på skålen. De andre byene lå et godt stykke bak Bergen og Oslo.

— Vi undersøkte halvveis, og da lå Bergen et godt stykke under Oslo. Så bergenserne gjorde en god innsats og valfartet til Bergen Storsenter for å slå Oslo, sier Sidsel Kløw i RFSU Norge, som var en av arrangørene bak det uhøytidelige mesterskapet.

En nyere undersøkelse gjennomført på vegne av RFSU viser at halvparten av alle nordmenn mener kyssing gir følelse av lykke og velbehag. 63 prosent føler glede, mens 69 prosent føler kjærlighet ved å kysse.

- Kyss mer

Over halvparten av oss kysser mange ganger om dagen, og de ivrigste kysserne er mellom 25 og 35 år. Flertallet er enige om at myke lepper er det viktigste når man kysser.

— I morgen er det jo den store kjærlighetsdagen, og undersøkelsen viser at folk blir glad av kyssing. Vi i RFSU ønsker å oppfordre folk til å kysse mer, og kanskje tenke mer på det i hverdagen. Og det er gratis å kysse, legger Sidsel Kløw til.

Hva er din beste kysseteknikk? Del rådene her.