• De gikk over lik, sier Jan Arild Breistein etter at Haugesund stakk av med Rådhusplassen.

Jan Arild Breistein snakker kav drøbaksdialekt og har bare bodd i Bergen i 22 av sine 50 år. Men da Gambit Hill & Knowlton lyste ut monopolkonkurranse der Norges innbyggere kunne stemme frem sin by eller sitt tettsted på sitt nye Monoplspill, fikk det frem bergenspatrioten i quizmasteren. I dag fikk han den dårlige beskjeden om at Haugesund har slått Bergen med 15660 stemmer.

— Det var da som pokker at de skulle vinne, men jeg angrer ikke på at jeg har lagt så mye i det, det koster jo ikke noe å kjempe for Bergen, sier Breistein entusiastisk.

For det er ikke lite arbeid han har lagt ned i å oppnå høyest pris for sin by. Han har laget egen gruppe på Facebook og tryglet Brann Bataljonen om å stemme frem regnbyen. Han har også bedt Bergen kommune om å legge ut en link til stemmestedet på forsiden av nettsiden sin uten hell.

Prosjektkoordinator i Gambit Hill & Knowlton Henriette Paus Røhrt er overrasket over at Bergen bare kom på annenplass.

— I forhold til størrelsen er det uventet at Haugesund vant, men de har vært veldig patriotiske og fått med seg kommunen og skolene og fikk utleiebilene til å reklamere for konkurransen, sier hun.

Jan Arild Breistein mister ikke humøret til tross for nederlaget.

— Haugesund skal ha all ære for innsatsen. De tok sølvet i cupen, mens vi vant gullet i serien. Det var tross alt viktigere, sier patrioten.

Bergens Tidende