Det gamle luksusskipet «Stella Polaris», som i sin tid var flaggskipet til Det Bergenske Dampskibsselskab, kommer ikke tilbake til Bergen, slik mange har håpet på den siste tiden.

I dag gikk tilslagsfristen ut for japanerne som selger skipet. Prisen for å få være med på budrunden, var 800.000 dollar.

— Vårt bud ble nummer to, og det jeg har fått vite muntlig er at noen fra Virgin Islands eller noe sånt fikk kjøpe «Stella», forteller Idar Vollvik, som ville kjøpe skipet og gi det til Bergen.

Skuffet over japanerne

— Er du skuffet?

— Det jeg er mest skuffet over, er fremgangsmåten i japanernes budrunde. De var ikke så seriøse i å håndtere bud som vi skulle ønsket, og det førte til at vi ble veldig usikre, forteller Vollvik.

Japanerne har underveis i prosessen stilt en del merkelige krav. Blant annet ønsket de at Vollvik satte sitt bud opp med 100 000 dollar, uten at han fikk bekreftet skriftlig at andre hadde bydd på skipet i det hele tatt.

— Vi kunne jo ikke by over oss selv sånn uten videre, sier Vollvik.

Japanerne forlangte også på et tidspunkt at kjøper skulle bekoste flytting av et fiskeanlegg i nærheten, noe som ville koste ti millioner. Vollvik fikk heller aldri muligheten til å by over tilbudet fra Virgin Islands.

— Jeg vet ikke hva de betalte til slutt, men selger indikerte at de fikk betraktelig mer enn det som var utgangspunktet.

Evig optimist

Men selv om Bergen tapte i denne omgang, har ikke Vollvik gitt opp «Stella Polaris» helt.

— Vi vil prøve å sette oss i kontakt med kjøperne for å høre hva som er deres motivasjon for båten. Kanskje er det noe vi kan ta positiv del i, sier han.

Gründeren har også et håp om at hensikten til kjøperen er å pusse opp skipet og selge henne i god stand.

— Da vil nok prisen komme opp i 50-100 millioner, spår Vollvik. Men i denne omgang må altså Bergen se seg slått på målstreken.

<b>SKUFFET: </b>Idar Vollvik.
ØRJAN DEISZ