Bergenske fotballbaner tåler ikke alt regnet. På Slettebakken har svømmende ender innført sin egen andedivisjon der fotballspillere uten svømmehud egentlig hører hjemme.

Men de svømmende fuglene mangler fotball og er mye bak mål. Dessuten har de ikke penger.

Budsjett i balanse

AP-politikeren Pål Hafstad Thorsen kunne ikke dy seg. Han knipset et bilde og la det ut på Facebook, full av skadefryd.

— Og dette vil Høyre at idrettsbevegelsen skal betale penger for å bruke, skriver han.

Han tenker naturligvis på vedtaket om å innføre betaling for voksne som vil bruke kommunale idrettsanlegg. Bestemmelsen gjelder fra 2013 og er gjort av byrådspartiene Høyre, Frp og KrF. Ikke i Andeby, men i Bergen.

Hafstad Thorsen er bystyremedlem for Ap og er leder for oppvekstkomiteen. Han bor i området ved fotballbanene på Slettebakken og vet godt at fotballspillerne på akkurat disse banene er blant dem som kommer til å få regning fra Byrådet.

Bedriftsfotballen

— Hver uke er det tusenvis av voksne fotballspillere på bedriftslag som spiller fotball her, sier han.

Det omstridte vedtaket ble gjort i 2010. Da la Byrådet en plan for å få økonomien i balanse før 2014. En halv milliard skulle frigjøres ved å kutte i utgifter og ved å skaffe inntekter. Brukerbetaling for voksne brukere av idrettsanlegg var bare et av tiltakene.

— Vi mener at friske voksne kan betale for å bruke idrettsanlegg. Det kan vi gjøre dersom vi samtidig skjermer barn og unge, sa Liv Røssland (Frp) som den gangen var finansbyråd.

Imens svømmer endene rolig forbi sekstenmeteren. Kunne folk spilt fotball i støvler, eller flyter ballen for godt?

SPARK TIL HØYRE: Oversvømmet fotballbane skal på Facebook.