Dette var utgangspunktet for prosjektoppgaven 26 arkitektstudenter har jobbet med i vår. Resultatet står utstilt i Rådhuset til og med fredag.

Og det har kommet flere gode og spennende forslag. Vi lot oss fascinere av tre prosjekter med fikse løsninger. De tar alle for seg områder som i dag ligger mer eller mindre brakk, i alle fall ingen pryd for byen.

Det ene er Slaktehustomten og området ved bobilparkeringen som Barbro Solbrekken har jobbet med. Hvordan kan dette området bli et friareal og en opplevelse for både bobilturister og fastboende. Hun er inspirert av den gamle byggemåten med boder ut i sjøen som hviler på pæler, og kan tenke seg å bryte overgangen mellom land og vann med å bygge utover etter gamle prinsipper. Det hele kan knyttes sammen med gangveier som ender i et offentlig bygg.

— Nøstet er et interessant område på grunn av mulighetene som ligger i overgangsfasen mellom den nye terminalen og den gamle bebyggelsen, sier Pål Storsveen.

Denne delen av byen er blitt en bakgård, men det trenger ikke bli slik fremover. Han er opptatt av alternativene som dukker opp ved å kutte ut Nøstegaten og grave grave opp to viker inn i området. De kunne ende i en promenade og et nytt bygulv der Nøstegaten ligger nå. Den gamle Sukkerhusbryggen kan utvides og gi plass til en «båtbuss» fra eksempelvis Laksevåg.

Anette Flesjø Knutsen har arbeidet med området Marineholmen. Hun har prøvd å finne tilbake den gamle kystbydynamikken som har forsvunnet. Prosjektet er opptatt av at vi skal få tilbake sjølinjen, og hun har lett opp mulige tilførselslinjer mellom land og fjord. For å få det til må vi opparbeide offentlige rom mellom parken og Puddefjorden.