— Målet er å satse på turisme. Vi håper at dette kan være et spennende tilbud for dem som kan tenke seg en helg i Legoland, eller ha lengre ferie i Danmark. Samtidig tror vi det er et marked for å kunne sende danske reisende på ferie på Vestlandet, sier Allan Midtgaard i DAT til Bergens Tidende.

Det danske flyselskapet overtok kortbanerutene mellom Florø og henholdsvis Bergen og Oslo fra 1. april i år. Den nye sommerruten skal i første omgang trafikkeres med et 46 seters fly av typen ART 42 hver lørdag og søndag i perioden fra 17. mai til 14. september.

Weekend i Legoland

Flyet starter i Florø, mellomlander på Flesland og fortsetter til Billund, der flyplassen ligger i gangavstand til fornøyelsesparken Legoland. Ruteopplegget gjør det mulig å fly til Billund lørdag morgen, og returnere til Bergen eller Florø søndag ettermiddag.

Midtgaard legger til at man planlegger å utvide avgangene til enda flere dager i uken fra slutten av mai. Hvilke dager og hvor mange avganger dette blir, avgjøres i løpet av neste uke.

For tusenlappen

De billigste flybillettene starter på 825 danske kroner (ca 870 norske kroner) pr. vei. Men i forbindelse med etableringen av ruten i helgen 17. og 18. mai, selger selskapet billetter for vel 1000 kroner tur retur. Midtgaard legger til at man i tillegg til turist- og fritidsreisende også tar sikte på å gi danske oljeansatte en rask forbindelse til og fra Bergen. Flyplassen i Billund har dessuten en rekke utenlandsruter, som han mener kan ha interesse også for reisende fra Vestlandet.