JAN I. ELIASSEN

Folk fra rederiet har sett på fergen som nå ligger ledig i Sydney i Australia.

— Ja, jeg kan bekrefte at vi har sett på den australske fergen. Det finnes i alt fem aktuelle ferger i verden som har de riktige målene til å kunne komme inn i Hanstholm havn, og vi har sett på tre av dem, sist MS «Spirit of Tasmania», forteller informasjonsdirektør Atle Kvamme i Fjord Line AS.

161 meter

Rederiets folk har også sett på fergen MS «Köningin Beatrix» som seiler i Irskesjøen for rederigiganten P&O, samt en annen ferge, men altså senest MS «Spirit og Tasmania». Hun er på hele 31.356 bruttotonn og bygget i 1986. Lengden er 161 meter. Til sammenlikning er MS «Bergen» på 16.794 bruttotonn og 134,4 meter lang - med byggeår 1993. Hun ble oppgradert i 1997.

Kan forlenges

Et alternativ til kjøp av en ferge er å bygge om og forlenge nåværende MS «Bergen» med 25-26 meter. Den vil da ifølge Kvamme kunne ta 1500/1600 passasjerer, omtrent det samme som MS «Spirit of Tasmania». I dag har MS «Bergen» kapasitet til 800 gjester.

Ifølge Kvamme er ingenting avgjort. Styret har ikke behandlet saken ennå.

Kvamme peker på at etterspørselen i høysesongen er så stor at fergen nå har for liten kapasitet til å ta unna alle som vil reise. Et større skip vil gi høyere inntekter og rederiet vil dermed få en bedre inntjening og økonomi.