Sterk innsats fra bergenske trialutøvere i Nordisk mesterskap i Kinna i helgen: Connie Ludvigsen (20) fra Vestkant Trial vant kvinneklassen, Fredrik Strand Larsen (19), Vestkant Trial kom på 9. plass og NMK Bergens Håkon Pedersen (17) kom på en 13. plass.

Håkon kjørte senior

Håkon Pedersen, som ble Nordisk Juniormester i fjor bare 16 år gammel, valgte i år å kjøre i seniorklassen, selv om han kunne ha kjørt juniorklassen både i år og neste år. Men for utviklingens del, kjører han den høyeste klassen han får kjøre.

I helgens mesterskap i Kinna i Sverige kom han på 13. plass i seniorklassen med totalt 65 prikker. Der konkurrerte han med utøvere opp til 30 år og med sykler opptil 300 kubikkcentimeter, mens han selv er 17 og bare får kjøre opp-til 125 kubikkcentimeter.

Selv skriver han på hjemmesiden sin at han er fornøyd med mesteparten av kjøringen sin, men fikk noen unødvendige femmere slik at han ikke kom blant de 10 beste. Videre skriver han:

Fornøyd Håkon

«Det er mange gode kjørere i denne klassen, blant annet en VM-kjører og mange VM juniorkjørere. Beste nordmann kom på 7. plass. Det var endel tøffe seksjoner, jeg kom gjennom de aller fleste med min 125cc. Søndag kjørte jeg lagkonkurransen på juniorlaget. Vi vant i år også, mitt fjerde juniorgull. Fra før har jeg ett individuelt og tre laggull.

Jeg er veldig fornøyd med kjøringen, jeg kjørte 20 av 24 seksjoner på 0 (uten feil). Jeg har også begynt å bruke intercom, det fungerte veldig bra. Dette var god oppladning for EM Junior/VM Youth-løpene jeg skal kjøre senere i måne-den i Frankrike og Italia.»

For øvrig kom det norske seniorlaget på 3. plass.

Fullstendige resultatlister finnes på Kinna motorklubbs websider .

Vil du vite mer om trial? Klikk på www.nmkbergen.no/trial/Blog.

PÅ TRENING: Håkon Pedersen tok 13. plass i Nordisk mesterskap. Her er han på øvingsområdet til NMK Bergen.
NMK Bergen Trial