Hvor ville du helst bodd?

— Der jeg bor nå. På «toppen av verden», med utrolig fin utsikt. Hvis jeg måtte ha et alternativ, måtte det bli Støletorget.

Hva er spesielt ved Bergen?

— Jeg liker det sitatet fra Knut Nærum i Magasinet forrige helg: «Det er først når du kommer til Bergen at du innser at Oslo bare er en parkeringsplass.»

Hvor går søndagsturen?

— Før i tiden gikk vi alltid på Lyskafjellet. Nå er det ikke ofte jeg får tid til søndagsturer. Jeg har en turglad venn som har lovet å ta meg med over Vidden, men den turen lar visst vente på seg.

Favorittutested? - Det var Munkestuen. Nå er jo den lagt ned. Synd. Ellers liker jeg Ludvig bar. Der er det kul stemning og internasjonal atmosfære. Det liker jeg.

Hvor handler du klær?

— I en ny moteforretning i Steinkjellerbakken. Den er drevet av en designer som kjøper det siste fra Paris. Utvalget er rimelig og tøft.

Hvem lager de beste skillingsbollene?

— Det gjorde mormor! Ingen kan slå de bollene foreløpig.

Har du en bergensk favorittrett?

— Halloisen ...breiflabb, selvfølgelig! Liker også lutefisk, men det er vel ikke typisk bergensk?

Hvor er du medlem?

— Støtteforening for Kirov-kompaniet i St. Petersburg, Dyrebeskyttelsen, Norsk Filmforbund, Norske filmprodusenters forening, Norges Fotografforbund og fra og med i år fikk jeg endelig være med i Bergen Fotograflaug.

Hva ville du vist en turist?

— Vi skulle tatt en liten båttur med Beffen til Akvariet. Der skulle jeg vist frem pingvinene og de søte selene. Til slutt skulle vi tatt en aperitiff på Enhjørningen. Det skulle blitt heavy.

Hva ville du ikke vist en turist? - Jeg er ikke så spesielt stolt av Breivik-søylene på Torgallmenningen. De fungerer ikke og går arkitektonisk i ett med veggene. Jeg ville heller ikke parkert i ByGarasjen.

Hva savner du mest i Bergen?

— Det å spise lunsj ute. De fleste restauranter åpner ikke før utpå dagen. Vi har ingen lunsjkultur i denne byen. Savner også sol og varme ...

I paraplystativet?

— Ingen verdens ting! Jeg kjøper frakker med hette. Er det ikke hette på jakken får jeg bare bli våt i håret. Barskt?

Det mest romantiske stedet?

— Er Bergen romantisk? Da må det bli balkongen på Skansen Pensjonat. Der eksisterer nærmest en italiensk atmosfære.

Ditt første kyss?

— Det skjedde på leirskole i Göteborg i åttende klasse med en dansk gutt rett foran klasseforstanderen min. Litt pinlig.

Når tok du Beffen sist?

— Da Bergen var kulturby. Det var sent om kvelden og konsert med fiolin og cello om bord. Det skulle det vært oftere. Beffen er utrolig søt.

Bergensk favorittrubadur?

— Kniv og Taffel. De spilte på åpningsfesten vår. Prøvde å få dem til å spille lenger. Hadde de gjort det hadde jeg danset enda.

Hva synes du om buekorps?

— Buekorpsene hører med til Bergen og jeg liker det. Men jeg blir litt provosert når de mannssjåvinistiske ungguttene nekter jentene å være med på Buekorpsenes dag og konkurranser. Hva er egentlig det for noe tull? Bare fordi de er jenter ?

Din favorittbergenser?

— Hilmar Reksten. Han var en gründer. Han bygde seg opp fra ingenting til verdensmann. Han var kul.

Din bergenske 17. mai?

— Tidligere var det på kontoret mitt på Torget i andre etasje. Nå blir det vel Logen. Etterpå rømmegrøt med familien.

Når var du på Stadion sist?

— Ha, ha, ha ...Jeg har aldri vært på Stadion. Jeg forstår ikke hvorfor disse småguttene skal få millionlønninger, når de ikke klarer å få ballen i mål engang.

Det flotteste byfjellet?

— Blåmanen er et byfjell, er det ikke? Jeg liker navnet på fjellet. Da jeg bodde i sentrum gikk jeg på tur opp dit.

Ordfører for en dag?

— Oi, oi, oi ... Hvor skal jeg begynne? Først skulle jeg gjort noe for å få fjernet byens underskudd. Deretter skulle jeg sørget for at all diskusjon om leieforholdet til hus til dyrebeskyttelsen opphørte, og vedtatt at det åpnet i morgen.

En god dag i Bergen?

— Da skulle jeg hatt fri og tatt med meg filmkamera rundt på alle rare steder i byen. Få frem kontrastene, laget små underlige historier, og avsluttet med sjøfly over byen. Bergen er fascinerende å se ovenfra. That's it!