Dermed kan bergenserne snart på ny kaste en mynt, drømme seg bort og ønske seg det aller meste. Den nye ønskebrønnen er plassert akkurat der den gamle sto fra midten av 1960-tallet til den ble fjernet for noen år siden.

Arbeidene med å ruste opp øvre del av Vågsallmenningen pågår for fullt og skal være ferdig ved årsskiftet. Men den nye og svært så modernistiske brønnen er så godt som ferdig, selv om det ikke kommer vann i den før til høsten. Den veier 12 tonn, er 2,1 meter bred på alle sider og vel 1,5 meter høy, forteller Hans Petter Wiggen i Bergensfirmaet TUWI Wiggen Natursteinsenter.

800 tonn granitt

Wiggens selskap har fått oppdraget med å levere både brønnen og nesten 800 tonn kinesisk granitt for å gjøre området rundt Banco Rotto, Husfliden og Nordea bank til en ny perle i sentrum.

Ifølge sjefplanlegger Mogens Lock Hansen i Grønn avdeling i Bergen kommune vil hele prosjektet koste 19 millioner kroner. For den prisen får man blant ny ønskebrønn, en nesten fire meter høy keramikkrukke på granittfundament med vannspeil og lysskjær, granittplater med innfelte tekster av Ludvig Holberg i gaten og en vannrenne fra krukken til Banco Rotto.

Enestående anlegg

— Dette kommer til å bli et fantastisk og helt enestående anlegg - ikke bare i Bergen, men også nasjonalt. Vi er stolte over å få levere granitten, som er kvalitetstestet av SINTEF i Trondheim, legger Wiggen til.

Granitten kommer fra et svært steinbrudd i Qingdao i Nord-Kina. Ønskebrønnen er tegnet av arkitektfirmaet Cubus, men er i sin helhet laget i Kina og fraktet med skip til Bergen. Selve brønnen er i stor grad betalt av Nordea bank, som totalt har spyttet 800.000 kroner inn i prosjektet, sier Mogens Lock Hansen.

ØNSKEBRØNN: - Slik ser den nye ønskebrønnen i kinesisk granitt ut, forteller leverandør Hans Petter Wiggen. <br/>Foto: RUNE VALDERHAUG