Det ble klart på en pressekonferanse på Odontologien, som pågår nå.

— Dette har stått øverst på listen over ting vi har hatt lyst til å prioritere lenge, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland.

672 millioner

Det gamle PKI-bygget i Årstadveien skal rives i 2009, og første spadetak på nytt bygg skal tas i 2010. Nybygget skal etter planen stå ferdig til studiestart i 2012.

Hele prosjektet har en totalramme på 672 millioner kroner.

I august lovte leder for komité og byutvikling i Bergen, Ruth Grung (Ap), at tannpinen snart var over. Og det viser seg altså nå at lovnadene ikke var falske.

Har ventet i 17 år

Allerede i 1991 ble det klart at det nåværende odontologibygget ikke holdt mål. Det ble slått fast at bygget enten måtte rives eller gjennomgå en omfattende rehabilitering.

I påvente av midler finansierte UiB prosjektering av nytt bygg. I 2005 ble planene og kostnadsrammen for nybygget godkjent av finansdepartementet.

De siste tre årene har nytt odontologibygg i Bergen stått øverst på prioriteringslisten over statlige bygg i utdanningssektoren.

Byggestart for samlokalisering av Høyskolen i Bergen på Kronstad kommer ikke i 2009, men Tora Aasland lover bevilgning i 2010.

Hva synest du om avgjørelsen? Si din mening her!

SNART SLUTT: Det gamle odontologibygget på Årstadvollen er snart historie. ARKIVFOTO: BJØRN ERIK LARSEN
FORNØYDE: UiB-rektor Sigmund Grønmo og forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland stråler om kapp i dag.
ODD MEHUS (MMS)