Prisen blir delt ut til byråd for byutvikling Lisbeth Iversen (KrF) fredag. Bakgrunnen er at kommunen har vedtatt å innføre enhetstakst på buss i hele Bergen kommune, og redusert prisen på månedskort.

– Dette er en storstilt satsing på kollektivtrafikken i Bergen. Vi er stolte over å ha politikere som satser kollektivt, og det ønsker vi å markere med denne prisen, sier styremedlem i Naturvernforbundet Hordaland, Ingar Flatlandsmo.

I 2007 vil også byggingen av Bybanen bli satt i gang. Flatlandsmo mener at disse to sakene sammen danner en pangstart for et bedre kollektivtilbud, men minner samtidig om at dette bare er begynnelsen, og at vi enda har langt igjen å gå.

– Det er gledelig at vi i saken om enhetstakst har sett usedvanlig bred konsensus i bystyret. Denne saken er blitt løftet frem av et samlet politisk Bergen, og det gir håp for at fremtidens by skal være kollektiv, avslutter Flatlandsmo.

Prisen blir utdelt under konferansen Transport i Bergensområdet. Tidligere har prisen gått til Gunnar Staalesen (2004) for hans innsats for Bybanen, og Kystverket sin transportsentral på Fedje, for at de hindret forliset av gasstankeren «Marte» (2005). Prisen ble ikke utdelt i 2006.

Brekke, Eirik