Dette er ikke noe vi bergensere har bestemt sånn på egen hånd. Å, nei. Kåringen er det Nettavisens lesere som har stått for. Og de har lesere fra hele landet.

Bergen rykker fra

Det var i forbindelse med valentinsdagen at www.nettavisen.no ba sine lesere om å stemme frem den mest romantiske norske byen. Da vi klikket oss inn i går ettermiddag hadde 2200 lesere sagt sin mening, og hele 28 prosent hadde altså stemt på Bergen!

Dermed ligger Bergen minst et hestehode foran Trondheim på annenplass med 11 prosent og Stavanger med 10 prosent av stemmene. Oslo havner på en foreløpig fjerdeplass med skarve 7 prosent av stemmene, mens Haugesund og Porsgrunn ligger i bunn med bare 2 prosent av stemmene.

I kåringen tar Nettavisen kun med 12 av de største byene i Norge. Og 14 prosent har hakket av for «andre» i kåringen, i og med at deres mest romantiske by ikke var med på listen.

Ingen utfordrere

Det har vært mange tilbakemeldinger på denne avstemningen. Derfor valgte Nettavisen å la den ligge på nettet utover dagen i går for å se om noen av de andre byene kunne utfordre Bergen.

Da vi gikk hjem i går ettermiddag virket dette veeeldig lite sannsynlig ...

EN SUSS I BYPARKEN: Hva kan vel overstige en vakker sensommerdag i Bergen. Å kunne slenge seg ned på gresset i Byparken. Ha tid til overs. Og bare være sammen med den du aller helst vil være sammen med ...<p/> ARKIVFOTO: JAN M. LILLEBØ