Per Antonesen pusser på båter hele året og var den som startet Pokerrun i Bergen. Det femte arrangementet i rekken er avlyst i respekt for de involverte i ulykken i Stavanger Pokerrun. Antonesen mener sikkerheten for publikum og deltakere må være viktigst og sier at dersom det blir arrangert flere slike treff i Bergen i fremtiden, blir det uten fartsetappen.

— Vi bruker mye tid og penger på båtene, men de kan erstattes. Det kan ikke menneskene vi er glad i, sier Antonesen.

Les mer: Alvorlig for 39-åringen

Høy fart gir mer arrangør-ansvar

Han deltok selv på fartsetappen i Stavanger, men i lavere hastighet enn båten som gikk rundt. Han ønsker ikke å kritisere noen, og understreker at det er lett å være etterpåklok. Fartsetappen i Stavanger synes han var i lengste laget og på løypekartet viser han et område han synes ville være bedre egnet. Dette området er mer skjermet for bølger og annen båttrafikk.

— Her risikerer man ikke at andre båter plutselig krysser, og arrangøren kan ha mer kontroll med denne etappen, sier han.

Sosialt treff for hele familien

Antonesen er opptatt av at hele familien skal kunne glede seg på båtturen. Et sosialt treff der man kan kose seg og treffe likesinnede, diskutere båter og utstyr, som man gjør det på ulike bil- eller motorsykkeltreff. Han har selv en 35 fots engelsk BladeRunner som gjør en maksfart på 70 knop. Han synes det er tungt at alle forberedelsene til årets arrangement har vært til ingen nytte, men understreker at det viktigste er å ta vare på dem som var i ulykksbåten.

Han har besøkt dem på sykehuset og er glad for at det nå går bedre med dem.

FRODE EVJE, Aftenbladet.no