På den måten skal de farlige forbikjøringene unngås. Tidligere har de som skal bruke hele dagen på turrittet startet først og så kommer supersyklistene susende litt senere. Mange farlige situasjoner oppstår. Med fem tusen syklister på landeveien samtidig, må man sikre der man kan.

— Vi tar sikkerheten veldig, veldig alvorlig. Jo større arrangementet blir, dess større statsistisk sjanse er det for at noe kan skje, sier Nils Olaf Solberg, daglig leder i sykkelrittet Bergen-Voss.

Utvider stadig

Bergen Cykleklubb arrangerer rittet for 36.gang og det vokser stadig i omfang. I år har de inngått et større samarbeid med Røde Kors, som har erfarne førstehjelpere stående langs hele traseen, med hjertestartere og samband. Politiet vil også være synlig i løypen.

Bare timer etter at påmeldingen åpnet søndag morgen, er fire tusen syklister påmeldt sykkelrittet Bergen - Voss. Det er 36.gangen løpet blir arrangert og arrangementet vokser hvert år.

I dag kl 0900 åpnet Bergen Cykleklubb for påmelding til rittet, som mange betegner som vårens vakreste eventyr. Bergen-Voss skal gå av stabelen 2.juni i år. Det er vanligvis stor pågang de første timene, av syklister som vil sikre seg plass i bestemte puljer.

— Går veldig bra

— Påmeldingen går veldig bra. Vi har som tidligere år, åpnet opp for gruppereservasjoner allerede i desember. Totalt nå ligger vi på nærmere 4000 påmeldte bare timer etter åpningen i dag, sier Solberg.

I fjor var det største løpet som har vært, med 5 200 påmeldte syklister. Et par hundre av dem møtte ikke, det dårlige været fikk skylden.

Internasjonal interesse

Arrangøren holder nå kontakt med sine deltakere året rundt. De lager en egen digital avis for Bergen-Voss-entusiastene med trevings— og utstyrsveiledning, som blir publisert tre ganger i året. I tillegg får de en papiravis med startnummer når det nærmer seg ritt-dato.

Mange trener ved hjelp av videoprogrammer koblet til pc, som viser ulike sykkelritt i verden der man også får reelle stigninger og motstand i treningsøktene. Bergen-Voss er et av få skandinaviske, som har fått sitt løp på egen video, produsert av et hollandsk firma.

Et tysk sykkelmagasin har kåret de 21 viktigste rittene i verden. Bare tre skandinaviske har fått plass der. Det er Bergen-Voss, Trondheim-Oslo og det svenske rittet Vätternrundan.