JAN-CHRISTIAN NORDAHL

Meningen var å starte fra Torgallmenningen. Men grunnet manglende snø rundt Bergen, ble løsningen å ta toget til Møldalsfjellet og følge ruten Vossaskarvet-Finse-Hardangervidda-Norefjell-Noresund-Jevnaker-Nordmarka-Bogstadveien og til slutt parademarsjen opp Karl Johan.

Etter planen skal turen ta 10-14 dager med dagsetapper fra 20-40 km. En av deltakerne er Tore Alfstad som til daglig er fylkesidrettssjef i Hordaland. Han mener formen er bra.

— Vi regner med å være på Finse fredag, og siden vi er fire stykker regner vi med at vi klarer oss godt uten støtteapparat. Vi har ikke telt, men regner med å overnatte i hytter. Skulle det bli under åpen himmel, er vi godt utstyrt med gode soveposer og klær som tåler friskt fjellvær!

Kvartettens eneste utlending er fra USA og heter Gary Neptune. Han elsker denne form for skigåing og har vært ute en vinternatt før, bl.a på Nordpolen. Tredjemann på laget, Helge Hoflandsdal fra Bergen, påstår at han har gått på ski hele livet, og skulle derfor være godt forberedt på denne manndomsprøven. Den fjerde mann på laget er Tron Bach som til daglig er hotellsjef i Norheimsund. Alt er vel planlagt, det gjelder selvsagt også maten:

— Til frokost blir det havregrøt og fløte, og til lunch og middag benytter vi oss av høyteknologisk tilberedning av forskjellige retter. Slagordet for turen er også klart; Vi vil vise at også de gamle kan!