Nominasjonskomiteens forslag om å ha Inge Lønning på tredjeplass på stortingslisten for Hordaland, ble nedstemt av Bergen Høyres representantskap torsdag kveld. I stedet fikk Peter Chr. Frølich (25) fikk 117 stemmer. 31 stemte for Inge Lønnings kandidatur.

Leder for nominasjonskomiteen, Harald Victor Hove, forsvarte komiteens nominasjon av Inge Lønning på tredjeplass da han la frem høringsforslaget.

— Han er fra Bergen, men det er lenge siden han har bodd i Bergen. Hukommelsen har, som han sier selv, ikke blitt svekket med årene. Han er et velkjent politisk fjes med lang erfaring. Han har politisk vilje og slagkraft, og er svært fryktet i debatter, sa Hove og minnet forsamlingen på at en tredjedel av velgerne er over 60 år.

I den påfølgende debatten argumenterte de fleste talerne for eller mot å ta med personer som ikke kjenner Bergen og regionen godt nok.

— Ikke bosatt i Bergen

— Skal vi på listen ha en person som ikke er bosatt i Bergen, ikke har bodd i Bergen på mange år, og ikke er medlem i Bergen Høyre, spurte Norvald Visnes til applaus fra salen.

Andre talte for å ha en senior med stor anerkjennelse i partiet høyt oppe på fylkeslisten.

— Jeg ble varm om hjertet da jeg så komiteens forslag til listen. Tenk at vi kunne være så rause å gi en god plass til en av partiets store ideologer, sa Per Heggebø.

Byrådsleder Monica Mæland snakket varmt for Frølich.

— Peter Chr. Frølich er en politiker med meningers mot, og han har respekt for sine politiske meningsmotstandere. Han er en politiker som evner å samarbeide, han er omtenksom og samvittighetsfull. Stem Peter Chr. inn på Stortinget. Det fortjener Bergen og Hordaland, sa Monica Mæland til stor applaus fra salen.

-Jeg er veldig rørt over støtten. Jeg takker dypt og inderlig, og skal gjøre mitt beste for å imøtekomme forventningene som Bergen Høyre har til meg, sier Peter Chr. Frølich til BT.

Slått av Hille

Inge Lønning fikk heller ikke femteplassen på Hordalandslisten. Sigurd Hille ble stemt frem med 101 mot 46 stemmer, og fikk stående applaus.