— Bergen kommer virkelig til å markere seg storinternasjonalt med dette stevnet, sier Bislett-Alliansens daglige Tom Fremstad(bildet) til bt.no

Jordbærparties

— Allerede nå har hele 150 nasjoner kjøpt tv-sendingene fra stevnet. Bergen får eksponere seg i forkant av de sportslige øvelsene, men dette er ikke alt. Vi legger opp til en tre dagers folkefest, og tar med oss Arne Haukviks geniale idé om et jordbærparty. Forresten - vi tar med oss to jordbærparties!

Onsdag 9. juni blir det både barneløp og «Folkets jordbærparty» på Torgalmenningen. Dagen før dagen blir det «Jentebølgen» i sentrum - mosjonsløp for kvinner i alle aldre, og det tradisjonelle jordbærselskapet for aktive, media og gjester. Om kvelden er det gallamiddag i Håkonshallen.

Nachspiel på Stadion

— Selveste stevnedagen 11. juni har et omfattende program med både forretningstreff i byen, VIP-middag i Grieghallen og barneidrett på banen. Golden League-programmet begynner kl. 19. 30, vi håper på 15000 tilskuere og fullt hus. Etterpå blir det nachspiel i store telt ved Fana Stadion - punktum på tre heidundrandes friidrettsdager i Bergen, frister Bislett-Alliansens sjef som har god tro på at dette stevnet blir den amerikanske supersprinteren Marion Jones' comeback på banen etter at hun ble mor.

750 funksjonærer

Nærmere 750 funksjonærer trengs for å få et svært komplisert og krevende arrangement til å gni knirkefritt. Den økonomiske rammen for selve Bergen Bislett Games er på ca. 14 millioner kroner, og av dette går 7 millioner kroner til start- og premiepenger.

— Her er det snakk om store summer, men vi har klart å stable dette storstevnet på beina i Oslo siden 1966, så dette klarer vi i Bergen også, mener Tom Fremstad og utstråler nærmest bergensk entusiasme over neste års megabegivenhet i byen. Noe langt mer enn «bare» et internasjonalt friidrettsstevne.