23. og 24. mars blir det nemlig arrangert internasjonale dager i Bergen. Initiativet kommer fra Bergen Næringsråd, som også arrangerte en slik dag i fjor.

August Kjerland jr. er leder for næringsrådets internasjonale ressursgruppe og Arne Abrahamsen er prosjektleder i Utdanning Bergen. Sistnevnte er med fordi man vil trekke inn utdanningsinstitusjonene i markeringen av det internasjonale Bergen.

— Hva skal skje i løpet av de to dagene?

— Vi ønsker å bygge videre på tradisjonene fra skipsfart, handel, reiseliv og internasjonal kunnskapsutveksling. Målet er å inspirere, engasjere, formidle kunnskap og etablere et nettverk mellom mennesker som vil videreutvikle denne viktige delen av Bergens profil.

23. mars blir det internasjonalt utdanningsmarked, foredrag og seminar på Det Akademiske Kvarter. I samarbeid med Bergen Internasjonale Kultursenter blir det kurs i alt fra tromming til matlaging. Næringsrådets internasjonale dag er lagt til Norges Handelshøyskole 24. mars. Der blir det fokus på internasjonal kommunikasjon og spesiell oppmerksomhet omkring Kina og Øst-Asia.

I Bergen har vi studenter fra mer enn 100 land i alle verdensdeler.

— Disse er en ressurs for byen. De kan også bli en ressurs for næringsdrivende som ønsker sterkere fotfeste i andre land, sier Abrahamsen, som håper dette kan bli et årlig arrangement.