Den 7. mai 2004. Øvsttunveien 25. Det er tiden og stedet for Trine Frantzens mystiske forsvinning, ifølge en TVNorge-dokumentar.

— Jeg håper politiet nå går inn med et grundig søk i området rundt Øvsttunveien, sier Trine Frantzens søster, Jannicke Frantzen.

Mistenker en bekjent

I dokumentaren, som blir sendt mandag, får vi se hvordan privatetterforsker Ola Thune knytter forsvinningen til en konkret dato, et konkret sted - og langt på vei en konkret person. Politiet har så langt bare konkludert med at Trine Frantzen forsvant «mellom den 5. og den 13. mai, et sted mellom Bergen og Os».

— Vi mener å ha sannsynliggjort at Trine Frantzen forsvant fra Øvsttunveien 25 natt til den 7. mai, og at hun ble drept. Alle sikre spor etter henne stanser der på dette tidspunktet, forklarer Ola Thune.

Trines klær, husnøkler og honnørkort ble funnet i leiligheten, og aktiviteten på mobilen hennes stilnet denne natten. I tillegg har Rune Seim, som bodde i leiligheten, forklart at hun overnattet der sammen med en nær venn.

Denne vennen blir i dokumentaren utpekt som hovedmistenkt. Det er den samme voldsdømte mannen som har vært i politiets søkelys som mistenkt. Familien har forklart at han flere ganger truet Trine på livet.

Fikk hjelp fra miljøet

Ola Thune har siden mars 2005 tilbrakt utallige timer i Nygårdsparken. Der har han fått god hjelp fra folk som tilhørte rusmiljøet Trine vanket i. Folk som er forarget over at politiet ikke har gjort mer for å løse forsvinningsgåten.

— Politiet ville ha gått inn i saken med full styrke hvis det var en «vanlig» person som hadde forsvunnet, mener Frank Johnsen, som har hjulpet den tidligere Kripos-sjefen med å få innpass i miljøet.

Ola Thune har også hentet ut det som var igjen av elektroniske spor. Mobilutskrifter, drosjekvitteringer og oversikt over bankuttak har gitt verdifull informasjon.

Men nøkkelvitnet har Thune ikke fått snakke med. Rune Seim, som bodde i Øvsttunveien 25, døde i august 2004. Han ble dermed aldri avhørt mens forsvinningen ble etterforsket som en drapssak.

Arrangerer minnestund

I dokumentaren rettes det skarp kritikk mot arbeidet politiet har lagt ned for å løse forsvinningsgåten. Saken ble etterforsket som en drapssak først tre måneder etter forsvinningen.

Familien er derimot godt fornøyd med hjelpen de har fått fra Thune.

— Etterforskningen har kastet nytt lys over hva som skjedde dagene før Trine forsvant, og jeg er styrket i min mistanke om at hun ble drept, sier Jannicke Frantzen.

Nå er mistanken om at Trine er drept så sterk at familien har bestemt seg for å arrangere minnestund for henne. Det skjer den 24. mai neste år, den dagen Trine ville ha fylt 35 år.

— Vi vil reise en minnestein, enten i Bønes eller Fyllingsdalen. Det er viktig for oss å ha et sted å gå til, sier Jannicke Frantzen.

SØKER SVAR: Drapsetterforsker Ola Thune har engasjert seg i Trine Frantzen-saken siden mars 2005. Den savnedes søster, Jannicke Frantzen, føler han har hjulpet henne et langt skritt nærmere sannheten om forsvinningen. FOTO: HELGE HANSEN
ØVSTTUNVEIEN 25: I dette leilighetskomplekset mener Ola Thune at løsningen på forsvinningsmysteriet kan ligge. FOTO: GIDSKE STRAK