Løv-Ham er satt opp med hjemmekamp mot Hønefoss i serieåpningen 6. april. Kommende sesong flytter «Løvene» fra Krohnsminde til det som blir et kraftig utbedret Varden Amfi i Fyllingsdalen, et anlegg som skal tilfredsstille toppfotballkravene til Norges Fotballforbund.

Trond Mohn bidrar med 30 millioner kroner til opprustingen, mens kommunen står for 11 millioner i form av spillemidler og momsrefusjon. Denne uken var kommunens prosjektgruppe og Løv-Ham i møte med Fotballforbundet. Der ble byggeplanene lagt frem.

Dispensasjon alternativet

– Jeg kan love Løv-Ham at kommunen vil gjøre alt den kan for å få anlegget klart til seriestart i april, sier kommunens idrettssjef Rune Titlestad. Men det begynner å haste. Vi er i midten av januar, og det er ikke mye som skal gå galt før Løv-Ham må komme opp med en plan B.

– Det er to ting som kan hindre at Varden blir klar til seriestart: Vi må for det første få tak i en idrettsvennlig entreprenør som kan få dette til før seriestart. Samtidig er vi avhengig av noen uker med godt vær for å få lagt det nye kunstgresset, sier Titlestad.

Løv-Ham må i begynnelsen av mars gi en rapport til Fotballforbundet om banesituasjonen. Blir ikke Varden klar, må det søkes om dispensasjon for å få spille på en reservearena.

Plan D

– Plan A er at vi spiller på Varden Amfi fra første kamp. Vi har ingen plan B— eller C – dette er for å legge maksimalt press på kommunen for at anlegget skal bli ferdig. Plan D er å spille den første eller de første kampene på Krohnsminde eller i Vestlandshallen. Fotballforbundet har sagt at det skal gå greit. Så får vi bare håpe at det kommende rivningsarbeidet på Krohnsminde ikke kolliderer med dette, sier Løv-Hams styreleder Tom Georg Olsen.

I første byggefase på Varden skal den gamle ståtribunen rives, og det skal settes opp en midlertidig tribune. Tribunen må rives fordi banen må utvides i bredden på grunn av påkrevd sikkerhetssone. Samtidig skal det bygges tak over dagens hovedtribune.

Det skal legges et nytt og FIFA-godkjent kunstgress, og det skal tilrettelegges for undervarme som skal komme på et senere tidspunkt.

Flomlys

– Arbeidet med tilrettelegging for undervarme gjør at vi er avhengig av en lengre periode med godt vær, forklarer Rune Titlestad.

Det skal også jobbes med infrastruktur, flomlys, tv-plattform, handikapplasser og tilpasning av garderober og mediefaciliteter.

Varden Amfi skal deles mellom Fyllingen og Løv-Ham. 2.-divisjonslaget Fyllingen spiller etter planen sin første hjemmekamp for sesongen mot Fana 19. april.