Aktor Arild Oma mener tre års ubetinget er en passende straff for 23-åringen, som i retten beklaget at han overfalt kvinnen i oktober.

Bistandsadvokaten ba om at 23-åringen må betale 200.000 i oppreisningserstatning til kvinnen. Forsvarer ba om at han blir ansett på mildest mulig måte.

Se video fra rettssaken

— Påstanden min inneholder en viss strafferabatt, fordi 23-åringen la kortene på bordet i avhør. Tilståelsen kom for sent til å bidra til oppklaringen av saken, men den skal likevel tillegges en viss vekt fordi en tilståelse gjør situasjonen lettere for offeret, sier Oma.

Uten en tilståelse fra tiltaltes side, ville straffeforslaget fra aktor vært fengsel i tre og et halvt år.

Rettssaken mot 23-åringen startet mandag. Han er tiltalt for voldtekt av en 29 år gammel kvinne i Haukelandstunnelen. I tillegg til overfallsvoldtekten, er mannen tiltalt for et tilfelle av blotting. Han erkjente straffskyld på begge tiltalepunkter.

Sterkt preget

— Jeg beklager på det sterkeste de skader jeg har påført deg og håper du klarer deg bra, sa 23-åringen til kvinnen han overfalt i Haukelandstunnelen i oktober.

Overfallet i oktober har preget kvinnen sterkt.

— Jeg klarte verken å spise eller sove i dagene etterpå. Nå er jeg avhengig av sovemedisin, forklarte kvinnen.

Hun ble sykemeldt i to uker etter overgrepet.

— I begynnelsen var jeg redd for at han skulle oppsøke meg, og lurte på om han visste hvem jeg var. Det går ikke en dag uten at jeg tenker på det, sa kvinnen.

I RETTEN: Kvinnens bistandsadvokat Beate Hamre, og aktor Arild Oma.