I et videointervju med et tidligere medlem av menigheten forteller Enevald Flåten om den tøffe tiden, skriver Vårt Land.

Flåten forteller om stort arbeidspress over flere år. Det toppet seg med lederstriden i 2006, som endte med at Flåten måtte forlate stillingen som pastor i Levende Ord.

– Jeg merket ikke at jeg var sliten, og tok mange gale avgjørelser. Jeg gjorde og sa mye dumt på den tiden, sier Flåten i intervjuet.

750 meldte seg ut

Flåten ble anmeldt for å ha stjålet menigheten, og ble kritisert for autoritær lederstil og for å reise verden rundt fremfor å ta ansvar. På årsmøtet i slutten av november 2006 stemte 91,5 prosent for at Flåten måtte slutte som hovedpastor.

750 medlemmer forlot Levende Ord etter bråket. Enevald Flåten ble sykmeldt under konflikten, og flyttet senere til Askøy.

I begynnelsen av juni i år skiftet menigheten navn til Credokirken.

Flåten sier i intervjuet at media forvrengte mye av det som skjedde under striden, og takker familen for støtten.

– Tankene kvernet i hodet mitt om hvor mange mennesker jeg hadde ødelagt den tiden jeg ledet menigheten. Og jeg hadde bare lyst til dø bort fra alt sammen, sier Flåten i intervjuet, der han understreker at «en pastor er også bare et menneske».

Ber om tilgivelse

I dag studerer Flåten interkulturell kommunikasjon ved Ansgar Teologiske Høgskole i Kristiansand, skriver DagenMagazinet.

– Jeg kunne blitt bitter. Men jeg har tilgitt. Og jeg ber alle som har sår og vanskeligheter på grunn av meg om tilgivelse, sier han i intervjuet.