INGUNN RØREN

Konstituert statsadvokat Jarle Golten Smørdal la i går ned påstand om at den 34 år gamle voldsmannen skal dømmes til forvaring i seks år, med en minstetid på to år og fire måneder. Golten Smørdal mener han har vist så voldelig atferd over tid at vanlig fengselsstraff ikke er tilstrekkelig.

34-åringen, som er far til fire barn, er tiltalt for vold under særdeles skjerpende omstendigheter mot en 29 år gammel mann i august i fjor. Mannen ble funnet død 26. august, halvannet døgn etter voldsutøvelsen. Mannen ble banket opp tre ganger de siste døgnene han var i live, og politiet har derfor ikke kunnet fastslå hvilken av voldsepisodene som førte til de dødelige skadene.

34-åringen er også tiltalt for voldtekt etter at han skal ha slått en ung jente i ansiktet og tvunget jenten til å onanere seg selv. Jentens bistandsadvokat har lagt ned påstand om at jenten skal tilkjennes inntil 60 000 kroner i erstatning. Tiltalen omfatter også uprovosert vold mot en mann på Torget.

En 23-åring og en 31-åring er også tiltalt for å ha deltatt i voldsbruken mot den avdøde 29-åringen. De hevder at de var til stede, men at de ikke deltok i voldsutøvelsen. Statsadvokaten la ned påstand om fem måneders ubetinget fengsel for 23-åringen, og 60 dager, hvorav 30 betinget, for 31-åringen.

Dom i saken faller onsdag.