«Vi tror du blir velsignet når du gir, og vi lover for vår del å fylle det nye bygget med innhold som blir til velsignelse for Norge – for denne og kommende generasjoner.»

Slik er teksten på nettsiden til den kristne avisen Norge IDAG.

Den kristne TV-kanalen Visjon Norge kjøpte i juni Forum Kino for i underkant av 40 millioner kroner. Den Finn Jarle Sæle-eide avisen Norge IDAG skal være med på å finansiere oppkjøpet.

Sammen skal de gjøre om gamle Forum kino til et kultursenter og kristent mediesenter.

I teksten med pengebønnen står det blant annet: «Byggets fasade er en av byens største reklameplakater, og vi skal fylle den med budskapet om Jesus. Israels venner får et lokale som vi kan være stolte av. Dit vil vi bringe noen av verdens fremste predikanter, og mobilisere for kristen samfunnsreformasjon som vil forandre Norge.»

Men avisen mangler penger. På sin nettside ber de nå om støtte til å gjennomføre oppkjøpet med denne teksten:

«For at vi skal lykkes med å betale vår andel av bygget, trenger vi din hjelp. Vi ber frimodig om en ekstra stor gave denne gangen, og håper du vil benytte denne giroblanketten til det».

Finn Jarle Sæle svarte ikke på gjentatte henvendelser fra Bergens Tidende fredag.

Bergen kommune solgte kinobygget for syv millioner kroner i 2006. I juni i år ble det videresolgt til nesten 40 millioner kroner.