Arbeidsmiljøutvalget i Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) har bedt samskipnaden vurdere overvåkningskameraer, gjerder og blått lys som gjør det vanskeligere å sette sprøyter ved SiB-villaen i Villaveien 10, skriver Studvest.

— Denne situasjonen er totalt uakseptabel, og en belastning for våre ansatte, sier administrerende direktør i SiB, Per Kristian Knutsen, til Studvest.

Den siste tiden skal ansatte flere ganger ha blitt truet utenfor bygget ved Studentsenteret.

- Opp til kommunen

Sikkerhetsingeniør hos UiB, Tore Reigstad, mener universitetet har gjort det de kan.— Nå er det opp til kommunen å gjøre sitt. Det eneste konkrete tiltaket vi kommer til å gjennomføre med det første er å øke vekterpatruljene i området.

Villaveien 10 ligger 15 meter fra inngangen til Nygårdsparken. Dag Inge Ulstein (KrF), byråd for sosial, bolig og områdesatsing i Bergen kommune, sier han er bekymret over tilstandene i parken.

Sparker ballen videre

Byråden bedyrer at de tar situasjonen på alvor, og at de er langt på vei til å gjennomføre tiltakene i handlingsplanen.

Han peker på at antallet selgere har økt, og at forholdet mellom grupper av selgere, og selgere og rusavhengige i parken, har blitt mer preget av aggresjon og konflikter.

— Kommunens ansvar er å tilby hjelp til rusavhengige, men vi rår ikke over virkemidler til å stoppe kriminell virksomhet. Når det gjelder lovhåndhevelse og opprydning i kriminalitet, bør dette spørsmålet rettes direkte til politimyndighetene og justisministeren, sier Ulstein.

Pågrep dobbelt så mange

Politiet økte tidligere i sommer innsatsen mot rusmiljøet i Nygårdsparken. I juni var det pågrepet dobbelt så mange for narkotikakriminalitet i og rundt Nygårdsparken som samme periode i 2011.

Det har blitt diskutert å sette opp en permanent politipost i parken. Politiet ønsket imidlertid å avvente, inntil kommunen har fått på plass et tilstrekkelig oppfølgingsapparat.

SKUDD I SIB-HAGEN: Dette bildet er fra august i år. Da hadde en liten gruppe misbrukere slått seg til på plenen utenfor bygget til Studentsamskipnaden i Bergen. En av mennene satte et skudd i hagen. ARKIVFOTO: ØRJAN TORHEIM