Aktoratet la i dag ned påstand mot de seks tiltalte i den såkalte sigøynersaken.

Til sammen krever aktor at Bergen tingrett dømmer de tiltalte til 26 års fengsel for menneskehandel, overgrep og medvirkning til overgrep.

Aktorene Rudolf Christoffersen og Arild Oma ba retten om å dømme en 26 år gammel mann og en 38 år gammel kvinne til seks års fengsel hver, etter rettsmaratonet som har pågått i tingretten siden starten av mars.

26-åringen er

tiltalt for å ha utført en handling sidestilt med voldtekt av et mindreårig barn, mens kvinnen er tiltalt for å ha medvirket til voldtekt av sin egen datter.

— Medvirket til voldtekt

Sigøynerjenten skal ha vært elleve år da hun første gang ble giftet bort mot sin vilje. Etter bryllupsfesten skal hun ha blitttvunget til å ha samleie med den utpekte ektemannen, mens moren var i naborommet.

— Jeg husker godt jeg ble plassert i et rom sammen med ham. Og det var flere menn, to-tre menn som holdt meg, som holdt beina og hendene mine. Jeg skrek veldig mye og jeg gråt veldig mye, forklarte jenten i et politiavhør som ble spilt av for retten i mars.

Aktoratet ønsker at de fire siste tiltakte skal idømmes fengselsstraffer på mellom tre og fire år.— Vi mener de tiltalte skal dømmes for samtlige forhold de er tiltalt for, herunder grov menneskehandel og medvirkning til voldtekt av mindreårige barn, sier aktor Rudolf Christoffersen til bt.no.

Svært omfattende sak

Aktoratet brukte tirsdag og onsdag til å gå gjennom bevismaterialet mot de seks sigøynerne.

— Alle de tiltalte nekter straffeskyld, og mener de ikke har gjort noe annet enn det romfolket gjør. Vi har ført en omfattende bevisførsel på at det ikke stemmer, sa aktor Arild Oma under sin prosedyre.

Den pågående rettssaken i Bergen tingrett er den mest omfattende menneskehandelssaken i norsk rettshistorie. Fordi flere av tiltalepunktene er basert på forhold som er skjedd i Sverige og Romania, måtte tiltalebeslutningen godkjennes av Kongen i statsråd.Ingen av de seks tiltalte erkjenner straffeskyld, med unntak av én mann som erkjenner å ha råkjørt.

Totalt ble 136 personer kalt inn som vitner i den 55 dager lange rettssaken.