Politiet i Os ber i dag om opplysninger i forbindelse med en overfallsvoldtekt.

Den angivelige voldtekten skal ha skjedd i Kuvæntrevegen 1. november, mellom klokken 23.00 og midnatt.

Ville ikke anmelde Kvinnen er svært sterkt preget av det som har skjedd henne. Ifølge politiet var hun så sterkt forslått at folk i nærområdet reagerte og det var på denne måten at politiet fikk nyss i saken.

— Vi fikk bekymringsmeldinger fra flere hold som gjorde at vi var nødt til å opprette sak, sier Sperrevik

Først i slutten av november fikk politiet lokalisert kvinnen, men hun skal ikke selv ha vært interessert i å anmelde forholdet, grunnet påkjenningen overgrepet har gitt henne og at hun ikke hadde noen tro på at politiet ville kunne hjelpe henne.

Det var først for to uker siden at kvinnen fikk en bistandsadvokat og det er er gjennom bistandsadvokaten politiet nylig klarte å få et avhør av kvinnen og en beskrivelse av gjerningsmennene.

— Dette er en helt vanlig un kvinne som var ute på en kveldstur da hun opplevde dette overgrepet. Hun er sterkt preget av det som har skjedd, sier bistandsadvokat Beate Hamre.

To menn

  • Politiet har etterforsket saken en tid, men trenger hjelp fra eventuelle vitner for å komme videre. Alle som har vært i området i tidsrommet rundt voldtekten oppfordres til å ta kontakt med politiet i Os, heter det i en pressemelding fra Hordaland politidistrikt.

De mistenkte gjerningsmennene skal være to menn i 20-25-årene. Begge har norsk utseende og snakket bergenskdialekt. De to skal ha kjørt en mørk Audi.

— Vi trenger å vite om det kan ha vært andre i Os som har opplevd noe tilsvarende den siste tiden. Vi trenger også å vite om det kan ha vært noen som har sett noe som kan hjelpe oss i denne saken, sier politioverbetjent Teje Sperrevik ved Os lensmannskontor.

20-årene - Hva er årsaken til at det tok så lang tid fra dette overgrepet skal ha skjedd til Os lensmannskontor fikk tak i saken?

— Det kan jeg ikke gå inn på, men det er gjennom egen etterforskning at vi fikk nyss i at det hadde skjedd et overgrep, sier Sperrevik.

Kvinnen skal ha vært alene da overgrepet skal ha skjedd.

Har fått tips

Etter at politiet gikk ut med en etterlysning i saken har det kommet inn tips om lignende saker.

— Det er ganske sparsommelig det vi har fått inn, men det er noe som kan tyde på at andre har opplevd forsøk på lignende, sier Terje Sperrevik fra Os lensmannskontor.

Overfallsvoldtekten er så alvorlig at politiet vil bruke maksimalt med ressurser på å oppklare den.

— Vi vil vurdere å be om bistand til å gjøre ulike etterforskningsskritt i saken. Vi har mange muligheter. Nå vil vi først se om vi kan få inn flere tips fra publikum, sier Sperrevik