INGVILD TENNFJORD

Etter sitt fjerde flyinnbrudd ber den 28 år gamle mannen om hjelp. Luftfartsverket har skjerpet sine sikkerhetsrutiner etter mannens tidligere herjinger, men i går natt kom han seg inn i cockpiten igjen.

Antakelig er det medikamenter han leter etter. Denne gangen fikk han ikke med seg noe. En mekaniker fra SAS la merke til mannen, og tilkalte hjelp fra sikkerhetsavdelingen. De klarte å huke ham, og innvilget hans ønske om å gå på toalettet. Da stakk han av. Politiet pågrep mannen i hjemme hans.

28-åringen blir fremstilt for varetektsfengsling i morgen. Han ber selv om å komme i fengsel, fordi han mener han trenger hjelp.

Strenger vakthold og revurdering av rutiner skulle hindre flere flyinnbrudd.

— Vårt vakthold er bra nok. Vi har skjerpet rutinene våre. Nå vil vi se på dem enda en gang.

— Men mannen kom seg jo inn for fjerde gang?

— Vi tok ham på fersk gjerning. Jeg synes det viser at våre rutiner fungerer. Vi bevokter ikke flyplassen slik at vi kan ta alle kriminelle. Folk flest skjønner jo at de ikke har noe der inne å gjøre. Vi håper at det ikke gjentar seg, sier Are Lien, direktør i Luftfartsverket Sørvest Norge. Hvis 28-åringen får viljen sin, er det i alle fall en stund til han får prøve seg igjen.