I forkant av Highwaymen MC sin jubileumsfest i Espelandshallen er politiet forberedt på storinnrykk av MC-klubber fra hele Europa. Over hundre MC-klubber er invitert til festen.

I et brev fra Hordaland politidistrikt til alle byens hoteller ber politiet om ekstra hjelp fra hotellene denne helgen.

Kriminelle MC-gjenger

— Politiet har grunn til å tro at kriminelle MC-klubber fra inn- og utland vil være representert på denne festen. I den forbindelse antar politiet at en del av festdeltakerne vil ta inn på noen av byens hoteller. Det hadde vært ønskelig med en tilbakemelding fra hotellene om noen gjester med slik bakgrunn hadde bestilt rom, skriver politiet i et brev.

Se video!

Videre står det i brevet at det er ønskelig fra politiets side at hotellene ber MC-gjestene om å ikke gå med skinnvester med merker på ryggen.

— Denne anmodningen har utesteder og hoteller etterkommet i andre byer ved lignende arrangement og er et ledd i politiets arbeid for å hindre at kriminelle MC-klubber blir etablert i distriktet, skriver politiet.

Ønsker ikke uniformering

Odd Hilt, leder ved etterretningsavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon utdyper poenget med vestnekten.

— Dette er en uniformering fra deres side og vi ønsker ikke at de skal gå rundt uniformert. Det er en vanlig nasjonal holdning fra politiet, sier Hilt.

Han understreker at brevet bare er en anmodning fra politiets side og ikke noe de kan kreve.

— Hotellene må også selv tenke gjennom hvorvidt de ønsker uniformerte MC-gjester, sier Hilt.

Kan lite om skinnvest-nekt

Highwaymen som arrangerer festen har i forkant annonsert med hvilke hoteller de anbefaler inviterte gjester å legge seg inn på.

Hotell Norge er ett av disse hotellene.

— Vi har akkurat diskutert hvordan vi skal forholde oss til politiets brev. Vi har ikke bestemt oss helt ennå, men det er klart at det kan bli problematisk å be eventuelle MC-gjester ta av seg vestene sine. Vi har jo ikke akkurat slipstvang her heller, sier Lars Listhaug, administrerende direktør ved Hotell Norge.

Direktørkollega ved SAS-Hotellet på bryggen, Per Paulsen, sier de tar politiets anmodning alvorlig.

— Vi har ikke noen erfaring med å nekte MC-folk å gå med skinnvester og har ikke bestemt oss for hva vi skal gjøre dersom problemstillingen oppstår, sier Paulsen.

- Hinsides all fornuft

Rune Hanstvedt, representant for arrangørklubben Highwaymen, synes politiets anmodning til byens hoteller er hinsides all fornuft.

— Vi har hatt gjester i byen før, og er det noen som vet å oppføre seg på disse hotellene så er det MC-folk. Vi lager heller ikke noe bråk dersom noen ber oss om å ta av oss vestene, sier Hanstvedt.

MARK BAKER (ARKIV)