På ny slår menigheten i Gloppen til i påsken. Denne gangen er hele lokalsamfunnet invitert til å sende inn sine fredsbønner. Nå ligger det ca. 400 bønner om fred klare til å bli fremført både natt og dag.

Statskirkefolket i Gloppen er vant til å gå nye veier i påsken. For to år siden leste man Bibelen høyt fra perm til perm i løpet av påskehelgen. I fjor samlet kirkefolket seg i arbeidskirken på Mona for å synge alle de 953 salmene i Norsk Salmebok fra begynnelse til slutt. I år handler det om fred parallelt med krigen fortsatt pågår i Irak.

-Våre bønner om fred er selvsagt aktualisert gjennom krigen i Irak. Men i tillegg er jo hele verdenssituasjonen slik at vi har nok å be for og om, sier presseansvarlig for den helt spesielle bønnevaken, Helge Hafsås, til Bergens Tidende.

Bønnene er nå samlet i egne permer, og vil bli fremført kontinuerlig både dag og natt fra skjærtorsdag formiddag til 1. påskedag.

Hafsås regner med at særlig bønnene som barna har skrevet vekker oppsikt.

Bønnevaken starter altså i forbindelse med gudstjenesten i arbeidskirken i Sandane skjærtorsdag formiddag. Hver halvtime hele døgnet blir det vaktskifter mellom frivillige som har forpliktet seg til å stille i kirken for å fremføre bønnene høyt og tydelig. Det blir ført logg hele tiden med tanke på at bønnevaken kanskje blir registrert i Guinness rekordbok. Under bønnevaken er kirken også åpen, slik at alle kan komme innom for en stille stund uansett når det er på døgnet.