Hagesæter kontaktet Røssland før jul og foreslo et møte mellom henne og Arvid Blommedal. Sistnevnte risikerer suspensjon for sitt samarbeid med den ekskluderte partisekretæren Terje Sørensen.

Stopp suspensjonene

— Jeg ønsker ikke å si noe om denne saken. Det som skal skje videre bør vi holde internt og ikke brette ut i Bergens Tidende, sier Gjermund Hagesæter.

Hans fremstøt ble avvist av Liv Røssland. Verken hun eller Arvid Blommedal ønsker å uttale seg til BT.

Det gjør derimot Frp-veteran Odd Eide Knudsen. Den tidligere kommunalråden, som til neste år inntar hedersplassen helt nederst på Frps liste til kommunevalget, ber partifellene i Bergen om å besinne seg.

— Det er naturlig ved inngangen til et nytt år å be om fred på jord. Min bønn er fred i Bergen Frp, sier Knudsen. Han mener striden ikke handler om kontakt med Terje Sørensen, men om maktkamp mellom ulike fraksjoner i partiet.

Roser sentralstyret

— Fraksjoner finnes innen alle partier og er helt normalt og en del av det politiske spillet. At noen skal bli oppgitt over det forstår jeg ikke. Jeg har vært med i fraksjoner i alle år og har både vunnet og tapt.

Knudsen roser sentralstyre for ikke å legge seg opp i konflikten i Bergen. Han sier de «har brent fingrene sine før i Bergen». Det viser til da sentralstyret i 1992 ekskluderte Terje Sørensen og suspenderte både Eide Knudsen, stortingsrepresentantene Karin Woldseth og Arne Sortevik, samt sentralstyremedlem Liv Røssland.

— Både nominasjonsmøtet og årsmøtet i Bergen Frp ble gjennomført på en ryddig og rolig måte. Da må ikke taperne komme og rope på eksklusjoner og suspensjoner. Det må bli slutt på dette i Frp, sier Odd Eide Knudsen. Han blåser av at det skal vær så irregulært å ha kontakt med Terje Sørensen.

Fikk hjelp av Sørensen

— Det er helt all right at folk søker råd hos en ekspert. Og vi kan alle være enige om at han er en kapasitet på sitt område. Valgforsker Frank Aarebrot skryter av Sørensen. Jeg mener partiet for lengst burde ha tatt Sørensen inn i varmen. igjen

— Har du hatt kontakt med Sørensen?

— Jeg kan takke Sørensen for at jeg ble politiker, og at jeg kom sterkt igjen etter at suspensjonen på 18 måneder var over. Jeg har hatt kontakt med Terje Sørensen og hatt nytte av han i alle år og har fortsatt god kontakt med han. Jeg har og gått til Arne Sortevik og bedt han om å bidra til at Terje Sørensen kom inn i partiet igjen, men det har Sortevik avvist.

— Du kan selv bli suspendert for den innrømmelsen?

— Jeg tror ikke noen tør å ta meg, sier Odd Eide Knudsen med en hjertelig latter.