Etter at den antatte Lommemannen ble pågrepet for drøye to uker siden, har 14 etterforskere arbeidet med ransaking, gjennomgang av beslag, avhør og annen etterforskning.

Nå ber Follo politidistrikt, som har ansvaret for etterforskningen, om bistand fra andre politidistrikt.

– Hvis vi får styrket etterforskningsgruppen, kan oppgaver gjøres unna raskere enn vi får til med dagens bemanning, sier politiadvokat Jorid Kile Berg.

Politiet har ennå ikke rukket å begynne med nye avhør av ofre.

– Av hensyn til 55-åringen

Etterforskningsledelsen skal foreløpig ikke ha noe anslag over hvor lang tid de trenger før saken kan sendes til påtaleavgjørelse, men de regner med at det vil ta mange måneder.

– Også av hensyn til den siktede som sitter i varetekt ønsker vi å få en rask avklaring på hvor mange saker som vil inngå i tiltalen. Det er en av grunnene til at vi nå ber om ekstra folk, sier Berg.

Fotokonfrontasjoner

Politiet har ønsket å gjennomføre en personkonfrontasjon med den siktede 55-åringen. Dette nekter 55-åringen å stille opp på, ifølge forsvarer Tor Erling Staff. Dermed må politiet trolig nøye seg med fotokonfrontasjoner.

Den siktede 55-åringen har nå sittet fengslet i to uker. Etter råd fra sin forsvarer vil han fortsatt ikke la seg avhøre av politiet, men kommer trolig til å møte i retten når han skal fremstilles for ny varetektsfengsling om to uker.