Tirsdag ettermiddag vil politiet be om fire uker i varetekt for 40-åringen som er siktet for å ha slått Torbjørn Bauge (50) til døde i Sagvåg på Stord.

— Fare for bevisforspillelse ettersom saken er i startfasen, er grunnlaget for å begjære fire ukers varetektsfengsling, de to første med brev- og besøksforbud og de to neste med brev og besøkskontroll, sier politiadvokat Thor Buberg i en pressemelding fra politiet i Haugaland og Sunnhordland.

Avhørt mandag

Det var ved 07-tiden søndag morgen at helsepersonell rykket ut til eneboligen på Stord. Der fant de Bauge livløs, med store hodeskader. Han døde av skadene noen timer senere.

Hans ti år yngre bekjente er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Mandag satt eks-bokseren i avhør, hvor han for første gang forklarte seg i detalj om det som skjedde den kvelden.

Som BT har skrevet tidligere, var to venneparene samlet hjemme hos Bauge lørdag kveld. I løpet av natten oppsto det en konflikt, som etter det BT får opplyst eskalerte da Bauge gikk til angrep på siktedes kjæreste.

Siktede skal så ha reagert med å slå løs på Bauge, som døde av massive hodeskader.

Politiet vil av hensyn til etterforskningen ikke gå inn på hva som var foranledningen til voldsepisoden.

Erkjent faktiske forhold

Kripos ankommer Stord tirsdag for å hjelpe til med tekniske undersøkelser på åstedet. Samtidig er det gjennomført avhør av alle som var til stede i huset den aktuelle natten. Politiet fikk mandag en muntlig orientering om resultatet av obduksjonen, men vil foreløpig ikke si noe om dødsårsak.

40-åringen har ifølge sin forsvarer erkjent de faktiske forhold.

— Han er dypt fortvilet etter å ha fått beskjed om at 50-åringen er død. Etter det har vi vært mest opptatt av å vare på ham, og få lege til ham. Han er ekstremt deprimert og helt ute av seg for det som har skjedd, sa Steinsbø til BT søndag kveld.

40-åringen er tidligere dømt for vold. Senest i fjor ble han dømt for å ha slått ned og truet en mann i alkoholrus.

Politiet vil be retten beordre at dagens fengslingsmøte skal gå for lukkede dører.