Søndag ettermiddag ble Espira Grønnestølen barnehage totalskadet i brann. Barnehagen ligger i Fredlundveien, like ved Minde skole i Årstad .

Denne og neste uke har barnehagebarna fått plass i Espira Solknatten, som ligger på Nesttun.

Vil ha barna ett sted

Men etter det trenger de et mer permanent sted å være.

— Målet er å ha plass til alle på ett sted fra 6. august. Da er det så mange barn tilbake fra ferie, at vi eventuelt må ha grupper i flere barnehager, sier styrer Kenneth Heggøy i Espira Grønnestølen.

Han vil gjerne ha tips om lokaler der barna kan være.

— Det kan hende det er noen der ute som vet om noe, nedlagte fabrikker, eller næringsvirksomhet som står ledig. Vi har allerede fått en del innspill, men det er ikke alle som er innflytningsklare på kort sikt, sier Heggøy.

Håper på brakker

Ny barnehage skal bygges opp på branntomten, men det vil ta sin tid.

— Vi jobber først og fremst med en løsning på lang sikt. Vi trenger en midlertidig løsning som er mer langvarig enn bare for denne høsten. Vi ser på muligheten for å få satt opp brakker et sted i nærheten, sånn at barna kan være samlet i en barnehage, sier styreren.

Også det å få på plass brakker kan ta sin tid. Mange skolebarn skal inn i paviljonger til høsten, og flere av disse er forsinket, som bt.no har skrevet tidligere.

Kan bli melkerute

— Nå har vi løst det denne og neste uke. Hvis vi må ha denne typen løsning i flere uker, må flere barnehager involveres. Da blir det sannsynligvis buss fra Grønnestølen en liten melkerute til 2-3 barnehager, forteller barnehagestyreren.

Barna tar foreløpig det hele med stor ro.

— De syns det er spennende å få være på et nytt sted, og takler det veldig greit, sier Heggøy.

Ti barn er tilbake fra ferie denne uken.

— Noen foreldre har tatt ekstra ferie eller koblet inn besteforeldre. Nå informerer vi foreldrene om neste uke. Da venter vi cirka 30 barn, sier styreren.