Irene Beyer driver FANT — foreningen for omplassering av dyr - og hyres inn av politiet når det er nødvendig å ta hånd om dyr. Mandag morgen skulle hun ta hånd om en schæfer etter at hundeeieren var tatt for promillekjøring.

— Ut fra måten hunden angrep, vurderer jeg den som så farlig at en avliving nok er på sin plass. Den reagerte ikke med den forutsigbarheten som bør være til stede hos en normaltfungerende hund. Nå håper jeg at en nærmere etterforskning kan kartlegge alle sider ved saken, blant annet hvorvidt eieren er i stand til å ta skikkelig hånd om hunden, sier Beyer til BT.

Etter hendelsen ved bensinstasjonen på Skjoldskiftet, ble hunden levert tilbake til hundeeierens familie. Guttorm Fretheim ved Fana politistasjon vil ikke si noe om hvorvidt politiet burde tatt hånd om hunden på annen måte.

— Det ble gjort en vurdering på stedet. Hunden ble hentet av en person som åpenbart hadde tak på den, sier Fretheim.

- Denne hunden er farlig

Maj-Brit Iden, instruktør ved Fjellanger hundeskole i Os, er heller ikke i tvil: - Denne hunden er farlig, sier Iden, som er spesialist på hundeatferd og aggresjon hos hunder.

— Når en hund kommer i en presset og stresset situasjon, er tre faktorer viktige: at hunden er forutsigbar og gir tydelige signaler om hva den har til hensikt å gjøre. Dermed gir den «motparten» en mulighet til å trekke seg. Så må den trekke seg dersom «motparten» trekker seg. Og hvis hunden biter, må den kunne begrense seg. Det normale er at hunden slutter å bite når hensikten er oppnådd - nemlig at «angriperen» gir seg. Så langt jeg kjenner saken, tråkket den aktuelle schæferen over på alle disse punktene, sier Iden.

— Hvis det var du som var blitt bitt av denne hunden, ville du da krevd den avlivet?

— En hund som går så langt, bør nok avlives, ja.