– Vi friga åstedet i dag. Begge barna som bodde der med sin nå avdøde mor har nå fått flytte tilbake igjen. Besteforeldrene har flyttet inn der med dem, sier Webjørn Moa, lensmann i Eid.

Les også: Drept på høylys dag

Han ber om at pressen viser forståelse for alle de pårørende i denne saken.

– Alle tar dette veldig tungt. De to sønnene på 13 og 15 år har også reagert på deler av det pressen har skrevet, og at enkelte pressefolk har kontaktet nær familie av dem for å skaffe bilder av moren, sier Moa.

I løpet av neste uke vil politiet analysere hvilken kontakt den 57 år gamle læreren og den 44 år gamle kvinnen hadde i forkant av drapene.

– Vi har foreløpig ikke funnet noe som kan fungere som et konkret motiv for handlingen. Vi har ikke funnet noe brev eller lignende. Vi kommer til å fortsette med analyse av mobilmeldinger i neste uke, sier Moa.

Selv om det ikke blir noen straffesak av etterforskningen, ønsker politiet å komme til bunns i hva som kan ha skjedd i forkant av drapet og selvdrapet.

– Vi ønsker å vite mest mulig som eventuelt kan gi oss kunnskap om hvordan slike hendelser kan unngås, sier Webjørn Moa.