— Vi akter å kjøre en stram prosess og vil holde høyt tempo de nærmeste ukene, men vi trenger uansett noen uker med gjennomgang av anbudspapirer og forhandlinger før vi kan inngå kontrakt, sier kommunikasjonsdirektør Tor Inge Akselsen i Statsnett.

Les også:

Luftkampen er i gang

Klart før påske

Invitasjonen til entrepenørene gikk ut like før påske. Dette skjedde til tross for at den endelige avgjørelsen fra olje -og energiminister Terje Riis Johansen ennå ikke er klar, skriver NRK Hordaland.

Akselsen begrunner invitasjonen med at det er viktig å starte arbeidet så fort som mulig hvis konsesjonen blir gitt.

— Det vil være uansvarlig av oss å ikke gjøre de nødvendige forberedelser. Det haster å få denne ledningen bygget og vi må gjøre det vi kan for å komme hurtig i gang, sier Akselsen. Les også:

Les også:

Får byggje gigant-kraftline

Politisk pressmiddel

Klaus Rasmussen i Bevar Hardanger er ikke overrasket over at Statnett er utålmodig med anbudsrunden.

— Statnett satser alt på denne linjen og de vil bruke den tidlige anbudsrunden som politisk pressmiddel. De har brukt alle anledninger for å utøve press og nekter å diskutere alternative løsninger, sier Rasmussen.

Så langt har departementet brukt 18 måneder på å behandle mastene i Hardanger. Rasmussen føler seg trygg på at politikerne ikke lar seg presse.

- Is i magen

  • Jeg nekter å tro at dette får betydninger for saken. Politikerne har is magen og skjønner at dette er en veldig viktig avgjørelse. Hvis svaret blir nei kommer Statnett i en pinlig situasjon, sier han.

Akselsen i Statnett avviser at de tar det for gitt at konsesjonen går gjennom.

— Noen vil sikkert si at vi foregriper den demokratiske behandlingen og tar for gitt at vi får konsesjon på den løsning vi har anbefalt og søkt på. Det må vi få avvise på det mest bestemte. Vi har naturligvis ikke tenkt å begynne arbeidet uten at en konsesjon er på plass, sier Akselsen.