Førstestatsadvokat Walter Wangberg la frem i påstand om 21 års forvaring med minstetid på ti år i Bergen tingrett i formiddag. Det betyr i tilfelle at det ikke vil bli gjort noen ny vurdering av straffen før det er gått minst ti år.

Kan bli lengre

Wangberg åpner også for at 41-åringen kan bli i forvaring enda lengre, men sier det er en vurdering som må tas etter at de 21 årene er utløpt.

— Det er viktigere å verne samfunnet mot ham enn å tas hensyn til hva som er best for tiltalte, sa Wangberg.

Han beskrev påkjørselen som en rå og bestialsk handling som rører alle de involverte.

Vil ha 500 000 til babyen

Hanne Kristine Olsen og samboerparets felles datter ble påkjørt av den tiltalte 41-åringen i Olsvikåsen 27. juli 2001. Hanne Kristines tante greide så vidt å kaste seg til side da 41-åringen kjørte rett mot de tre.

Mannens ett år gamle datter ble invalidisert i kollisjonen.

De pårørendes bistandsadvokat Knut H. Braathen ber om at tiltalte blir dømt til å betale 500 000 kroner i erstatning til datteren, 150 000 kroner til avdødes far, Reidar Olsen og 100 000 til tanten.

41-åringen er tiltalt for med overlegg ha drept sin samboer idet han først kjørte på henne, så rygget over henne og deretter forsvant fra åstedet. Han er også tiltalt for overlagt drapsforsøk på barnet og Hanne Kristines tante.

bt.no kommer tilbake med mer