— Trolleybussen går på miljøvennlig strøm fremfor miljøskadelig drivstoff og den er nesten støyfri. Det gjør trolleybussen særdeles velegnet i Bergen, sier Øystein Hassel, politisk nestleder i Bergen AUF.

Truer el-buss

Trolleybussen er truet med nedleggelse. Bergen kommune vil ikke lenger betale merkostnadene ved driften og Hordaland fylkeskommune kan komme til å avvikle trolleybussen. I dag kjører der tre trolleybusser på linje to til Nattland. Hassel innser at det ikke er nok for å redde trolleybussen.

— Jeg mener vi gjør Bergen en bjørnetjeneste ved å legge den ned. Derfor vil vi heller utvide linjetilbudet.

Hassel støtter dem som vil forlenge dagens linje to til Sædal, der befolkningsveksten er stor. Men Hassel vil sende trolleybussen vestover også.

Over Puddefjorden

— Jeg mener det må være plass til å en linje over Puddefjordsbroen og utover Laksevåg, like til Loddefjord. Det bør også være mulig å lage en linje mot Fyllingsdalen.

- Det skal komme bybane til både Loddefjord og Fyllingsdalen. Trenger vi da en trolleybuss i tillegg?

— Disse rutene skal ikke gå samme sted. I Fyllingsdalen kan trolleybussen gå til Varden og kanskje til Bønes. Dessuten vil det ta ganske lang tid før vi får bybane til disse bydelene.

Han mener Bergen må utnytte den kompetansen Skyss sitter på når det gjelder Trolleybuss.

— Det vil være synd å miste denne kompetansen. I stedet bør man samarbeid med Bybanen AS om å utvikle den videre, sier Hassel.