Onsdag kveld var Quang Thien Tran (10) i bursdagsselskap hos en kompis på Sletten. Han var på vei hjem til sentrum etter selskapet, da ulykken skjedde i Hagerupsvei ved Tveitevannet. Tiåringen syklet bortover en gang— og sykkelsti i retning Storetveitveien, og skulle krysse bilveien like før bensinstasjonen i krysset.

— Jeg syklet ut i overgangen i passe fart, og jeg tror jeg så meg rundt først. Da jeg var kommet midt ut i veien, så jeg en mørk bil som kom mot meg i full fart. Den prøvde å bremse ned, men klarte det ikke. Så kolliderte vi, forteller Quang.

Ble slynget 15 meter

Sammenstøtet var så kraftig at gutten ble slynget opp i luften og landet 15 meter lenger borte. Både ansiktet, bakhodet og knærne fikk seg en kraftig trøkk, og en av fortennene røk til i fallet. Men utrolig nok slapp Quang fra det hele uten alvorlige skader. Sykkelen gikk det verre med. Den ble fullstendig knust.

Langt mer graverende enn selve påkjørselen, er det faktum at bilføreren ga fullstendig blaffen og stakk av fra ulykkesstedet, mens tiåringen lå blødende og forslått i veikanten.

— Jeg fikk med meg at han stoppet litt, og så bare kjørte sin vei. Så besvimte jeg og husker ikke mer, forteller Quang.

Flere andre trafikanter var vitne til påkjørselen. De nærmeste stoppet, og fikk tilkalt ambulanse og politi. Selv husker tiåringen ingenting før han våknet opp i sykebilen på vei til Haukeland. Der ble han undersøkt på akuttmottaket, behandlet for kvestelser, og fikk besøk av foreldrene sine.

Sint på bilføreren

Faren til tiåringen har vanskelig for å forstå hvorfor ikke sjåføren prøvde å hjelpe sønnen hans etter ulykken.

— Jeg fatter ikke hvordan det kan gå an å kjøre på et barn og så bare kjøre sin vei, sier pappa Tran Than Binh, som tilbrakte hele natten på sykehuset med sønnen sin.

Quang selv sier at han har det noenlunde bra etter ulykken, men at han er veldig sint på bilisten som kjørte på ham.

— Han burde ha stoppet og vært med til Haukeland for å se om det gikk bra med meg, sier tiåringen.

— Har du noe du vil si til bilføreren hvis vedkommende leser dette?

— Ja, jeg vil at han skal melde seg for politiet og fortelle hva han har gjort, sier Quang.

Etterlyser vitner

Informasjonsleder Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt forteller at politiet setter inn store ressurser på å få tak i bilføreren som kjørte på tiåringen.

— Dette er noe vi ser veldig alvorlig på, sier Hillestad i Hordaland politidistrikt, som i likhet med Quang oppfordrer bilføreren til å melde seg for politiet snarest.

— Vi prioriterer denne saken høyt, og jobber nå for å sikre oss et godt signalement av bilen, sier Hillestad.

Vitner har forklart at det dreier seg om en mørk stasjonsvogn, muligens mørkerød, og trolig av nyere årsmodell. Det var regn og dårlig sikt rundt Tveitevannet da ulykken skjedde, men politiet håper likevel at noen kan ha registrert merket på bilen.

— Dersom det er noen som kan ha opplysninger om denne bilen, ber vi dem innstendig om å ta kontakt med politiet, sier Hillestad.

LIKE HEL: Bare flaks gjorde at Quang Thien Tran (10) slapp fra påkjørselen uten alvorlige skader. Bilføreren stakk av. - Nå håper jeg han melder seg for politiet og forteller hva han har gjort, sier Quang. <br/>Foto: BJØRN ERIK LARSEN