— Vi blir stående her til vi får støtte fra de politiske partiene i bystyret i fordømmelsen av det som skjer i den beleirede byen Kobani i Syria, sier Tara Shwani, leder for Kurdisk Kulturforening i Hordaland.

Raser mot Tyrkia

De fortvilte og rasende demonstrantene kritiserer tyrkiske myndigheter for å gi indirekte støtte til IS i slaget om kurder-byen Kobani i Nord-Syria.

— Tyrkia forsøker å hindre kurdere som vil krysse grensen for å hjelpe de 300.000 innbyggerne som er fanget i byen, sier Shwani.

Sinnet har også utløst voldsomme demonstrasjoner og sammenstøt mellom politi og kurdere i Tyrkia.

- Mange drept

— I tyrkiske byer er 20 kurdiske demonstranter drept, og over 180 hardt skadet i demonstrasjoner de siste dagene, sier Veman Linevai fra Kurdisk Studentunion i Bergen.

— Hva ønsker dere at Norge skal gjøre?

— Gi mer humanitær hjelp og utvide den militære støtten kampen mot IS, sier hun og legger til:

— Men det viktigste nå er at Norge legger press på Tyrkia slik at landet ikke hindrer en rask nedkjempelse av IS i Kobani, sier Linevai.

Vil ha støtte

Torsdag ettermiddag fikk de besøk utenfor rådhuset av KrFs gruppeleder, Marita Moltu. Hun kunne ikke love demonstrantene noen offisiell uttalelse fra KrF før på mandag.

— Vi ønsker at kommunepolitikerne skal be regjeringen om at det legges press på Tyrkia, og ikke bare på Den islamske staten, IS.

— Hvor lenge vil dere demonstrere?

— Til vi får støtten vi trenger, sier Linevai.