— Dette er så gale at vi har allerede tatt det opp med NRK, men snakk med fylkesleder Steinar Nørstebø, det er han som kjenner saken best, sier Miljeteig som ble anbefalt å stemme De Grønne da hun tok testen.

De vet ikke helt om de skal le eller gråte i SV. De tre toppkandidatene til kommunevalget i Bergen, Oddny Miljeteig, Simen Wilgohs, Tina Åsgård og en rekke andre SV-ere på Bergens-listen har gått gjennom valgomaten med samme resultat. De blir anbefalt å stemme på De Grønne.

- Rare utslag

Det samme gjelder på fylkeslisten. Fylkesleder Steinar Nørstebø er litt oppgitt.

— Når vi tar testen kommer vi kronisk på De Grønne. Det er veldig mange kandidater høyt opp som prøvd. Det er veldig rare utslag. Man skal jobbe godt for å bli SV-er i Bergen tydeligvis.

— Er det alvorlig eller bare komisk?

— Det er ikke all right. Det er ikke veiledende for folk flest. Folk blir forvirret og det er jo ikke rart når selv partiledere får De Grønne. Vi har diskutert hva vi kan gjøre med det. Dette er ikke noe forsøk på å bortforklare at det ikke går så bra for oss i valgkampen. Vi vil ikke være sutrete. Det er jo flere spørsmål i denne valgomaten som De Grønnes program ikke sier noe om. Jeg mener at denne valgomaten har begrenset verdi, sier fylkeslederen.

- De må stemme på oss

Leder for Miljøpartiet De Grønne i Hordaland Øystein Bønes ler godt når BT forteller om valgomat-resultatet for SV.

— Haha, det kan hende noen mener at SV fremstiller seg som miljøparti, men ikke oppfører seg slik. Jeg har ikke noen annen god forklaring. Hvis det er slik du sier så er det jo oss de må stemme på, sier Bønes.

Har du selv testet deg?

— For en tid tilbake, jeg havnet på riktig parti, sier han.

NRKs valgomat er en tjeneste som skal vise hvilket politisk parti du står nærmest i forbindelse med kommunevalget 2011.