Bjarne Håkon Hanssen, som har det øverste politiske ansvaret for integrering av innvandrere i Norge, er dypt rystet over hva en ledende politiker fra Fremskrittspartiet kan si om integrering.

–Man skulle ikke tro det var mulig i Norge i dag å sammenlikne mennesker med hunder. Jeg håper Frps leder, Siv Jensen, nå står opp og sier at det er en grense – også for dem.

Les også: Byråd refses etter hundeutspill

–Tror du de har en slik grense?

–Ja, det tror jeg.

-Hva har et slikt utspill å si for integreringsarbeidet i Norge?

– Jeg tror integreringen går fremover, at det er fremskritt, men det er på tross av, ikke på grunn av, Fremskrittspartiet. På sikt velger jeg å tro at det ikke får noen konsekvenser for arbeidet. Alle har krav på respekt. Samtidig er det jo slik at alle mennesker har både rettigheter og plikter, men det er likt for alle, enten det er nordmenn elelr innvandrere, sier Bjarne Håkon Hanssen i det han er på vei inn til en konferanse om integrering i Integrerings— og mangfoldsdirektoratet i Oslo.

Direktoratets leder, Osmund Kaldheim, sier i en kommentar at han «er enig med Frp-byråden, som sier i en pressemelding at dette var et utrolig dumt utsagn».

SJOKKERT: - Man skulle ikke tro det var mulig i Norge i dag å sammenlikne mennesker med hunder. ARKIVFOTO: BJØRN SIGURDSØN
NY BYRÅD: Øistein Christoffersen (Frp) tiltrådte i dag som byråd for byggesak og bydeler. I et intervju med Åsane Tidende sammenlikner han integrering av innvandrere med oppdragelse av hunder. Kritikken lot ikke vente på seg og i dag har han lagt seg flat.