• Se, jeg har laget en snømann! Her er øyet, peker Ole Vidar Skjensvold (4) før han hopper på den lille snøklumpen i pur glede.

Tvillingsøster Heidi-Ann ruller lykkelig i snøen før hun spør passepike Therese Små-bækk (23) om de kan gå opp på bakketoppen igjen og ake mer. Særlig fort går det ikke. Snøen er våt og kram — perfekt snø-ballsnø.

— Jeg har egentlig sommerferie nå, smiler Therese. Etter å ha løpt en ny runde med Heidi-Ann og Ole Vidar på slep på hvert sitt akebrett, forklarer hun at hun studerer i Australia. Fremfor surfing under blå himmel er hun heller hjemme i Bergen og nyter vinteren. Brrr!

Man måtte i grunnen være lynende rask med å hente frem votter og kjeledresser da snøfnuggene begynte å dale i dag. Alt da vi forlot de glade akerne på Storetveitmarken kjente vi de første regndråpene.

I helgen kan vi regne med kaldere vær og lite nedbør, ifølge Værvarslingen på Vestlandet. Dersom ikke all snøen forsvinner, blir det med andre ord klink is.

Julaften er vi fremdeles lovet hvite krystaller fra himmelen. Kanskje vi skal føye akebrett til ønskelisten i år?

DEILIG SMAK AV VINTER: Heidi-Ann og Ole Vidar Skjensvold (4) nøt snøen de timene den var her i formiddag, og laget små snømenn til den store gullmedalje.
FOTO: ARNE NILSEN