I går ble det bestemt at det skal iverksettes etterforskning av kjøreturen. Foreløpige bevis: Et oppslag i BA lørdag, hvor biltyvene blir anonymisert.

Den mye omtalte Herremiddagen samlet pengesterke menn i Bergen sist fredag. Derfor var det ikke unaturlig at en kremmer tok oppstilling med sine millionglis utenfor inngangen.

Stakk til byen

Bilselger Trond Sandven hadde plukket ut noen av sine virkelige godbiter. Blant dem en Bentley til pene 2,5 millioner kroner.

En av Bergens rikeste og mest profilerte menn skal sammen med en kompanjong ha villet prøve doningen. I stedet skal de ha stukket av.

Hvorvidt de var edru, er det ingen som vet. I så fall tilhørte de et lite mindretall av festdeltakerne.

Ikke lenge etter at karene stakk av fra festen i Rekstens samlinger skal en angivelig anonym person ha ringt og fortalt at Bentley`en sto parkert i Vaskerelven og kunne hentes der.

Bilselger Sandven ble rasende og ba biltyvene ryke og reise.

Sint bileier

BT snakket med Sandven i går kveld. Han er fast bestemt på to ting: Han vil fortsatt ikke anmelde saken og tyvene er uønsket hos ham for all fremtid. Bilen er tilbake i forretningen, uten en skramme.

— Jeg vil bruke minst mulig tid på denne saken, men vil politiet avhøre meg, så er ikke det noe problem, sier Sandven.

Og det vil politiet.

— Vi mener det har allmenn interesse og få avklart hva som har skjedd. Derfor er det besluttet at saken skal etterforskes, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim.

— Politiet har ikke for vane å etterforske biltyverier hvor det ikke foreligger anmeldelse. Hvorfor skjer det nå?

— Saken kan være spesiell. Vi vil derfor ha avklart en del forhold, sier Onarheim. Utover det vil han ikke kommentere saken.

Vil ikke snakke

En siktelse vil dreie seg om biltyveri og kjøring uten skilter. Spørsmålet er om politiet noen ganger får svar på hvem som kjørte.

BT har vært i kontakt med en rekke personer som var på Herremiddagen, eller som på annen måte kjenner saken. Alle «vet» hvem som kjørte, men ingen vil si at de så det, eller hvem som fortalte det.

— Det beste i denne saken er å holde kjeft, ellers kan det få følger, sier en festdeltaker til BT.