— Pengene skal fordeles med 200.000 kroner til Terese Heggs Minnefond og 180.000 til våre populære kunstkurs, forklarte assisterende regionsjef Grace Ellen Gjuvsland og takket for sjekkene fra Anthony Hill og Mark Pettit.

Terese Heggs Minnefond

Kreftsyke Terese Hegg var bare 24 år da hun døde 10. oktober i fjor.

— I sykdomsperioden var hun svært aktiv i ungdomsgruppen på senteret. Mange kreftsyke mellom 18 og 25 år er studenter som ennå ikke har vært ute i arbeidslivet. Når kreftsykdommen rammer, faller de derfor utenfor trygdesystemet og får ingen økonomisk kompensasjon. Dette var Terese veldig opptatt av. Og det er til disse unge kreftsyke at pengene fra minnefondet er øremerket, forklarer Tereses far, Jon Hegg, alvorlig.

På under et år har det kommet inn nærmere 260.000 kroner til minnefondet. Med de 200.000 fra Bentley-aksjonen er de altså snart oppe i en halv million.

— 30. november var Tereses fødselsdag. Derfor er det naturlig at utdeling av midler fra minnefondet skjer denne dagen. Første gang blir nå i november, forklarer Jon Hegg. Han røper at søknadsfristen ennå ikke er gått ut. Kontakt kompetansesenteret på 55907470 for nærmere informasjon.

Og har du lyst til å bidra til Terese Heggs Minnefond, er kontonummeret i Fana Sparebank 3411.24.90304.

Populære kunstkurs

Gunnhild T. Mæland drev i 13 år Intimgalleriet i Bergens Kunstforening. Men da hun for et par år siden mistet en kjær venninne i kreft, fant hun ut at hun ville gjøre noe positivt for dem som ble rammet av denne «folkesykdommen».

— Det var fælt å se hvor glemt min venninne ble da hun ble kreftsyk. Jeg kunne for eksempel ringe en kveldsstund og spørre hva hun hadde gjort den dagen, og få til svar at hun ikke hadde stått opp fordi hun ikke hadde noe å stå opp for, forteller en beveget Mæland. Det var da den kunstinteresserte damen tok affære, fikk venninnen opp av dynen og ut døren.

— Hun ble med på mitt første kunstkurs her på senteret. Det angret hun aldri på. For kunst er livsglede, kunst åpner for kommunikasjon og kunst lærer deg til å se med nye øyne. På kursene får de syke lov til å glemme sykdommen en stund. Vi henvender oss i stedet til det friske i mennesket. Det er snakk om mestring. Det er utrolig hvor mye humør og livsglede det er blant kursdeltakerne. De kan være både kvalme og lei seg når de kommer, men etter hvert forsvinner både parykker og tungsinn. Da skal jeg si det er givende å være her, smiler en takknemlig Mæland.

TAKKNEMLIGE: - Dette er en stor dag for kreftsaken, utbrøt ass. regionsjef Grace Ellen Gjuvsland (i midten) under gårsdagens gavedryss i Kompetansesenteret for kreftomsorgs lokaler i C. Sundtsgate. Her er hun omgitt av (fra venstre) frivillig Fiona Olsen, frivillig Paul Heath Winson (bak), prosjektansvarlig for kunstkursene Gunnhild T. Mæland, frivillig Peter J. Hippsley (bak), Bentley-giver Jan Fredrik Jacobsen, Jon Hegg (Terese Heggs far) og frivillig Tom Leaver.<br/>Foto: ARNE NILSEN