— Vi ble ganske paffe da den var tom. På grunn av dette måtte vi avlyse båtturen vi hadde planlagt i dag. Vi skulle egentlig nyte været til sjøs, men vi er tom for bensin, sier Elisabeth Halvorsen. Sammen med familien nyter hun ferien på hytten på Herdla på Askøy.

Hun påstår at det ikke har vært bensin i den selvbetjente bensinpumpen på Herdla på flere dager.

— Vi har hørt flere folk snakke om det. Det er utrolig dårlig. Folk regner med at de kan fylle her. Men nå kan vi jo ikke stole på det i fremtiden. Det skaper stor usikkerhet, sier Halvorsen.

Båten hennes tar 300 liter bensin. Da hjelper det ikke stort å reise frem og tilbake med bil til Fromreide (nærmeste bensinstasjon, ca. én mil unna) med en kanne som hun kun får plass til 20 liter i.

— Vi har fylt opp slik at vi kommer oss hjem i morgen, sier hun.

Forstår frustrasjonen

Oljeleverandøren Hordaland AS har ansvar for å levere bensin til Herdla.

— Jeg forstår godt at båteierne er frustrerte. Det blir færre og færre steder båteierne kan fylle bensin, og vi har merket at omsetningen på Herdla har økt veldig, sier sjef for Oljeleverandøren Hordaland AS, Ove Mathisen.

Han sier at de har ringt Esso for å purre på leveringen til Herdla, men at de må bestille fra Manchester med 48 timers leveringstid.

— Det er et forferdelig tunggrodd system. Men vi fylte på med bensin der mandag for en uke siden, og det har gått mer enn forventet. Det er nok på grunn av det fine været, sier han.

Kontoransvarlig Liv Johannessen i Oljeleverandøren Hordaland AS tar ansvar for den sene leveringen til Herdla.

— Dette må vi bare beklage. Det må være forferdelig kjedelig for dem som kommer til bensinpumpen helt skrapet for bensin, og ikke får fylt noe der. Jeg forstår godt at de blir sure på oss. Vi kan ikke skylde på Esso heller, det er vi som skulle sørget for at det ble fylt opp tidligere, sier hun.

I går fikk hun flere telefoner fra fortvilte båteiere på Herdla. Hun mener imidlertid at pumpen fylles opp igjen i dag.

Fyller «alltid» på Herdla

Anfinn Håpoldøy var en annen som opplevde å komme til tom tank i går.

— Nei, her var det ikke mye bensin. Det er dumt at det er slik. Det blir så mye usikkerhet rundt det. Men jeg har heldigvis nok bensin til i morgen, sier han.

Men diesel var det nok av på Herdla i går. Det var Einar Jøssang glad for.

— Jeg skal videre til Stavanger i kveld. Og jeg pleier alltid å fylle her på Herdla. Hadde ikke vært så bra hvis det hadde vært tomt her, sier han.

Men også han er lei seg for en ting:

— Før var det jo bakeri og butikk her også. Det var mye koseligere. I dagens samfunn skal alt være selvbetjent.