Den 57 år gamle bergenseren som antas å være den såkalte Lommemannen, er siktet for å ha begått overgrep mot en mindreårig svensk gutt i byen Varberg sør for Göteborg i 2004.

Innrømmer 20 forhold 57-åringen som har sittet arrestert siden han ble pågrepet 11. januar 2008, og som har innrømmet befatning med 20 av de 54 forholdene han er siktet for, nekter for å ha noe med overgrepet å gjøre.

— Min klient benekter å ha noe med det påståtte overgrepet i Sverige å gjøre, sier 57-åringens forsvarer Gunhild Lærum til Aftenposten.no.

Hun viser til at hennes klient har forklart seg til politiet om de sakene han innrømmer å ha befatning med, og at dette ikke er en av disse sakene.

Lærum undertreker at hun ikke har fått oversendt siktelsen, og at den sånn sett ikke er å vurdere som offentlig.

- To tilfeller av overgrep Ifølge Inger Ohlsson, som leder etterforskningen av seksuelle overgrep i Halland politidistrikt i Sverige, mistenkes Lommemannen for å stå bak to tilfeller av overgrep i Varberg, hvorav han nå er siktet for det ene forholdet. Dette overgrepet skal ha skjedd da gutten var mellom seks og åtte år gammel, i 2004.

— Utgangspunktet var en anmodning fra norsk politi om å gjøre et søk på Lommemannens modus, et såkalt modus-søk, i vår database over saker som omhandler seksuelle overgrep, forklarer Ohlsson.

Hun opplyser at årsaken til at det er blitt tatt ut siktelse i bare den ene av de to sakene, er at moren til den andre gutten det dreier seg om ikke ønsket å ta opp igjen saken.

Politiet