I går ettermiddag ble en kvinne (41) pågrepet og siktet for å ha knivdrept sin samboer (46). Kvinnen ringte selv etter hjelp tidlig mandag morgen. Da lå 46-åringen på gulvet i sin egen leilighet på Møhlenpris med dødelige knivskader.

Ifølge kvinnens forsvarer, advokat Rune Valaker, stiller hun seg uforstående til siktelsen.

— Jeg har kun hatt en kort samtale med henne der hun uoppfordret har benektet kjennskap til drapet, sier forsvareren.

Knivanklager i 2005

Ifølge VG har kvinnen tidligere vært etterforsket for knivbruk.

I 2005 ble hun anklaget for å ha stukket en mann. Mannen ville ikke si hvem som sto bak knivstikkene, og saken ble henlagt, melder avisen.

Politiets påtaleansvarlige, Sidsel Isachsen, bekrefter at både den siktede kvinnen og den drepte er tidligere straffedømt, men vil ikke si hva de er dømt for.

Advokat Valaker understreker at han ikke har fått tilgang på dokumentene i saken, og at samtalen med kvinnen var knapp.

— Hun har hatt behov for medisiner. Jeg har brukt tid på å få henne i en tilstand der det vil være forsvarlig å gjennomføre et nytt avhør, sier han

Advokaten har hatt et klientforhold til kvinnen i mer enn 20 år. Hun fremstår som svært preget av situasjonen, ifølge Valaker.

— Hun er fullstendig knust. Hennes samboer gjennom flere år er drept. Uavhengig av siktelsen, er det at han er død en ganske hard, personlig belastning for henne, sier han.

Nye avhør tirsdag

41-åringen hadde opprinnelig status som vitne i saken, men ble i løpet av mandag siktet for drapet på bakgrunn av «de opplysninger som etterforskningen har gitt», ifølge påtaleansvarlig Sidsel Isachsen.

I 15-tiden tirsdag ettermiddag satt kvinnen i nye avhør. Isachsen vil foreløpig ikke si noe om hva hun har forklart eller hvordan hun stiller seg til siktelsen.

— Vi fortsetter med krimtekniske undersøkelser på åstedet og nye avhør i dag. Flere detaljer kan jeg ikke gå inn på så tidlig i etterforskningen.

- Har dere funnet drapsvåpenet?

— Det er for tidlig å si noe om. Vi har ikke resultater fra alle analyser og funn på åstedet, og er heller ikke ferdige med åstedsundersøkelsen.

- Hva vet dere om dødsårsaken?

— Vi har fått en foreløpig obduksjonsrapport, men jeg vil ikke kommentere den før den endelige rapporten foreligger.

— Veldig godt forhold

Avdøde og siktede bodde sammen i en leilighet i en kommunal bygård i Storms gate på Møhlenpris. Venner av paret beskriver forholdet deres som sterkt.

— Slik det virket utad i miljøet hadde de et veldig godt forhold, sier en mann som sier han har kjent paret i 20 år.

Den 46 år gamle mannen som mistet livet mandag morgen beskrives som trivelig, stille og rolig.

— Hun er også en veldig snill dame. Jeg kan ikke tro at hun skal ha gjort dette, sier en annen bekjent.